Sok múlik a pizza kiszállítás sebességén is

Az olaszok kedvenc eledele szinte az egész világon hatalmas népszerűségnek örvend. A pizza legfőbb vonzereje épp az egyszerűségéből fakad, hiszen megfelelő körülmények közt akár pár perc alatt is elkészíthető. Ennek ellenére otthon nagyon nehéz éttermi minőséget produkálni, lévén kevés konyhában adott az ehhez szükséges kemence.

Ezért aztán ha autentikus ízélményre vágyunk, akkor a pizza kiszállítás a legjobb megoldás. A profi sütödékben ugyanis a legapróbb lépéseket is úgy végzik el, ahogy azt az eredeti recept megköveteli. Természetesen a legkiválóbb eredményt akkor kapjuk, ha helyben fogyasztjuk el az ételt, ám ha kellő odafigyeléssel történik, akkor a pizza kiszállítás sem ront sokat a tészta állapotán. Ehhez elengedhetetlen, hogy a futár minél előbb megérkezzen rendelésünkkel. Különösképp igaz ez a nápolyi receptúra alapján készült daraboknál, hiszen azoknál nem a feltét a hangsúlyos, hanem a ropogós tészta számít a legfontosabb összetevőnek. Ezt megőrizni pedig csak megfelelő gondossággal lehet.

Ennek első lépése a kiszállítás megszervezése. Minél tovább áll ugyanis az étel a pizza kiszállítás előtt, annál jobban megpuhul. Sokat ront az állagon az is, ha ezt az időt zárt dobozban tölti a tészta, hiszen a lehűlés során kicsapódó nagy mennyiségű pára ilyenkor nem csak a szélek ropogósságát teheti tönkre, de az alját is eláztathatja. Ezért aztán, amikor pizza kiszállítás mellett határozunk, az étlap átvizsgálása mellett fordítsunk figyelmet a vásárlói visszajelzésekre és a pizzéria távolságára is. Minél messzebb található ugyanis az étterem, jó eséllyel annál több időt vesz majd igénybe a pizza kiszállítás. Ha végül mégis azt tapasztaljuk, hogy az étel kihűlt és ruganyos, akkor fedett serpenyőben újra melegíthetjük, csak ne felejtsünk el egy jégkockát mellé tenni, hogy visszanyerje eredeti állagát a tészta.