Gondos ápolás mellett a gyapjú szőnyeg roppant tartós megoldást jelent

Az otthonunkban található egyes padlóburkolatok kapcsán jó néhány szempontot figyelembe kell vennünk ahhoz, hogy azokat hosszú évekig teljes megelégedéssel használhassuk. Nem mindegy mekkora karbantartásigénnyel rendelkeznek ezek a felületek, miként a tisztíthatóság és a komfortérzet is döntő befolyással bír. Különösképp nagy dilemmát jelenthet, amikor a kárpitok megválasztása a cél.

Ezért is szerencsés pontosan tisztában lenni a gyapjú szőnyeg előnyeivel. A manapság tapasztalható kínálat ugyanis óriási és a legkevésbé sem mindegy, hogy a jóval elterjedtebb poliészter modellek közül vásárolunk, avagy a természetes alapanyagokból készült gyapjú szőnyeg mellett tesszük-e le a voksunkat. Utóbbi ugyanis nem csupán rendkívül jó hőszigetelő – aminek mind nyáron, mind pedig a hidegebb, téli időszakban nagy hasznát vesszük majd -, de az allergiában szenvedők számára is hatalmas könnyebbséget jelenthet. Tudniillik a gyapjú szőnyeg hipoallergén, ráadásul a beltér levegőjében lévő szennyeződéseket is eredményesen megköti.

Ennek hála az irritációt okozó pollenek megragadnak a gyapjú szőnyeg felületén, amit aztán egy gyors porszívózással el is lehet távolítani. Úgyszintén pozitívum, hogy a levegő nedvességtartalmát is képes szabályozni ez az anyag. A pára megkötésével – és légtérbe engedésével – egy nagyjából állandó szintet tart fenn, ami az érzékenyebbek számára ugyancsak jó hír. Ráadásul a gyapjú szőnyeg bekerülési költsége sem magas, azaz nem csak egy kiváló tulajdonságokkal rendelkező alternatívát jelent, hanem pénztárcabarát megoldást is. Mindössze arra kell kiemelt figyelmet fordítanunk, hogy hosszú ideig megóvjuk állapotát. Ennek érdekében mindig az előírásoknak megfelelő módon tisztítsuk és gondosan járjunk el a különböző vegyszerek alkalmazásánál.