Hasznos tanácsok az első műköröm kapcsán

Akár csak azért, mert kedved támadt hozzá, akár a nyári fesztivál szezon vagy egy olyan különleges esemény miatt, mint az esküvő, döntesz a műköröm mellett, érdemes megfogadnod, néhány tanácsot. Ezek a hasznos információk nagy segítséget fognak jelenteni a műköröm elkészítése során.

Műköröm egyik legnagyobb előnye, hogy a körömhossz nagyon gyorsan meghosszabbítható. Van, hogy a munka vagy az iskola miatt tilos a hosszú körmök viselése. Ez esetben, ha a szabadság vagy a nyár folyamán lehetőség adódik a hosszabb körömre, akkor a műkörömmel lehet a leghatékonyabban megnövelni a méretet. A hossz kikalkulálásánál azt is végig kell gondolni, hogy mi lenne számodra kényelmes, mi az a hosszúság, ami még nem jelent akadályt a mindennapokban. Ha korábban mindig rövid körmöd volt, akkor nem érdemes rögtön egy extra hosszúsággal kezdeni. Ugyanis könnyen lehet, hogy a túl hosszú köröm rengeteg bosszúságot okoz, mert szokatlan lesz viselése. Rosszabb esetben könnyen letörheted, mivel nem vagy hozzászokva.

A másik fontos kérdés, hogy zselé vagy porcelán műkörmöket választasz. Mindkettőnek megvannak az előnyei és hátrányai. A legjobb, ha ebben a szakember segítségét kéred és vele konzultálva döntesz a zselé vagy a porcelán műköröm mellett. A körmös arra is rá fog kérdezni, hogy milyen legyen a köröm formája. Az interneten számos köröm képet átnézve inspirálódhatsz, így könnyebb lesz dönteni. A műkörmös képek nézegetése abban is segít, hogy kitaláld milyen színű és díszítésű legyen a körmöd. Sokan a kedvenc színüket választják, esetleg az adott szezonnak megfelelő díszekkel, matricákkal dobják fel a manikűrt, míg mások a hagyományos francia műkörmöket preferálják. Bármilyen műköröm mellett döntesz, nagyon fontos, hogy az ízlésednek megfelelő legyen.