Mit tegyen, ha dugulás van a fürdőkádban?

A legtöbb eldugult  fürdőkád problémája néhány egyszerű, megfizethető és egyszerű eszköz és módszer segítségével megoldható. Miután sikerült a duguláselhárítás,meg kell küzdenie a dugulás megelőzésével és csökkentésével, hogy ez ne történjen meg újra.

A részleteket itt tudhatja meg, ha még többet tudna meg a fürdőkád duguláselhárításáról. Az ecet és a szódabikarbóna természetesebb megoldás, mint a tisztítószerek használata, és ez a módszer mérsékelten elhárítja az akadályokat. Öntsön egy fél csésze szódabikarbónát a fürdőkád nyílásába. Öntsön egy csésze fehér ecetet ugyanebbe a lefolyóba. Az összetevőknek öt percig habozniuk kell a lefolyóban. Futtassa ezután a forró vizet és engedje, hogy körülbelül egy percig átfolyjon a víz csatornán. Vizsgálja meg a kád lefolyását annak meghatározása érdekében, hogy az még mindig el van-e dugulva. Széles körben elérhetőek a hardverboltokban és a szupermarketekben az erős vegyi tisztítószerek és ezeket arra tervezték, hogy felszabadítsák a csatornákat. Óvatosan kövesse a címkén vagy a dobozon található utasításokat. Használjon kesztyűt és védőszemüveget a kéz és a szem védelmére.

Ne keverje össze a különféle vegyszereket. Ez mérgező gázt okozhat. Öntsön vegyszereket a lefolyó nyílásba, és ez is segít megoldani a problémát.  A duguláselhárítás sikeres lehet, bár ez az eltömődés jellegétől, az eltömődés helyétől és a lefolyó kialakításától függ. A dugattyú működéséhez szívásra van szükség. Tehát ha az eltömődés mély és főleg az öszegyűlt haj a probléma, ez a módszer lehet, hogy nem lesz hatékony, mert ezt nem tudja elszívni a dugattyú. Ha kipróbálta a fenti módszereket, és egyik sem működött hatékonyan, itt az ideje, hogy maga végezze el a piszkos munkát. Csavarja le és vegye ki a fürdőkád lefolyóját, hogy jobban hozzáférjen a dugulás helyéhez.