Milyen feladatok várnak ránk a villámvédelmi felülvizsgáló képzés teljesítését követően?

Legyen szó lakóházakról, ipari létesítményekről, vagy egyéb ingatlanokról, az időjárás hatásai ellen történő védekezésnek óriási jelentősége van az állagmegóvás szempontjából. Különösen nagy gondot jelent a villámlás, hiszen az nem csupán tűz kialakulásához vezethet, de kárt tehet az összes elektromos berendezésben és akár emberéletet is veszélyeztethet.

A különféle elhárító rendszerek ellenőrzését és karbantartását a villámvédelmi felülvizsgáló képzés során lehet elsajátítani. Ez egy olyan szakmai tanfolyam, ami a már meglévő villamosipari végzettségre épül és egy olyan speciális tudásanyagot ad át, amivel rendkívül keresett szakemberré válhatunk. Elég, ha abba gondolunk bele, hány olyan épület van a közvetlen közelünkben, aminél rendszeresen kell ellenőrzéseket végezni. Ráadásul a villámvédelmi felülvizsgáló képzés igen rövid idő alatt elvégezhető, ennek köszönhetően pedig egy remek továbblépési lehetőségnek tekinthető, ha az elektronika és elektortechnika területén tevékenykedünk.

Természetesen mielőtt belevágnánk, tanácsos nagyon alaposan áttanulmányozni, hogy pontosan milyen feladatok is várnak majd ránk a villámvédelmi felülvizsgáló képzés sikeres teljesítését követően. A leggyakrabban a jogszabályok által előírt, kötelező felülvizsgálattal kell majd foglalatoskodnunk. Ennek során komplett átvizsgálást kell eszközölni, különös tekintettel a földelő- és levezetőrendszerek állapotára. Emellett szükséges esetben a túlfeszültség elleni rendszerek beépítését, javítását és időszakos felügyeletét is el kell látni. Szerencsére a villámvédelmi felülvizsgáló képzés tananyagából minden olyan információ a birtokunkba kerül majd, ami ezekhez a feladatkörökhöz elengedhetetlen. A kurzuson ugyancsak megtanulhatjuk, milyen dokumentációkat kell elkészítenünk az elvégzett munkánk befejeztével.