Melyik kulcstartó alapanyag a legtartósabb?

Bár az élet szinte minden területén egyre nagyobb hangsúlyt kapnak a digitális megoldások, a kulcsaink esetében ez a tendencia nem igazán figyelhető meg. Tudniillik még mindig a hagyományos alternatívák tekinthetők a legelterjedtebbnek és a mágneskártyás, applikációs, netalántán kóddal működő zárak rendkívül ritkák.

Ennek tükrében pedig nem is kérdéses, miszerint a kulcstartó napjainkban is fontos szerepet tölt be életünkben. Természetesen sűrűen előfordul, hogy ez a kiegészítő csupán díszítőelemként jelenik meg, ám sokszor nem is gondolunk bele a gyakorlati hasznába. Ugyanis kevés kellemetlenebb dolog van annál, mint amikor nem találjuk a kulcscsomónkat, főképp, ha rádöbbenünk, hogy nem otthonunkban kevertük el, hanem idegen helyen hagytuk el azt. Ilyenkor döntő befolyással bírhat, vajon van-e rajta egy olyan kulcstartó, amin megtalálhatók adataink. Természetesen a címünket soha ne írassuk rá, sőt, a nevünk sem szükséges, ám egy telefonszám szerepeltetése elengedhetetlen a kulcstartó felületén. Ennek segítségével egy becsületes megtaláló villámgyorsan visszajuttathatja azt hozzánk.

Emiatt aztán az sem mindegy, milyen anyagból készül ez a kiegészítő, lévén kardinális kérdést jelent a strapabíróság és az időtállóság. Gyakorta alkalmaznak bőrt erre a célra, ami egy remek választás, ám arra ügyeljünk, hogy a kulcstartó túlságosan nagy igénybevételnek van kitéve, akkor ez az anyag megkophat, sőt akár el is szakadhat. A fával ugyanez a helyzet, itt főképp a vékonyabb lapok esetében kell a töréstől tartani. Amennyiben hosszú távra tervezünk és teljesen biztosra szeretnénk menni, akkor a fém kulcstartó mellett tanácsos letenni a voksunkat. Ez szinte minden külső behatásnak ellenáll és a rajta lévő gravírozás sem kopik le, így vészhelyzetben kiváló mentsvárat jelenthet.