Hogyan válasszunk járművet a furgon bérlés során?

Költözködéskor, vagy nagyobb mennyiségű áru szállításánál hatalmas segítséget jelent, ha rendelkezünk egy olyan, terjedelmes raktérrel rendelkező járművel, amibe egy körben rengeteg mindent be tudunk pakolni. Sajnos a legtöbb ember nem tart fenn egy ilyet, hiszen a mindennapi élet során ez nem feltétlenül komfortos, vagy épp költséghatékony.

Ilyenkor aztán a furgon bérlés a legbölcsebb megoldás, főképp, ha nem tudunk kölcsönkérni egyet valamelyik ismerősünktől, családtagunktól. Szerencsére a kölcsönzés ma már rendkívül gyorsan és kényelmesen megoldható, hiszen optimális esetben mindössze maximum fél órát vesz igénybe. Noha a folyamat roppant felhasználóbarát, ezzel együtt mindenképpen szánjunk elegendő időt arra, hogy átgondoljuk, pontosan milyen típusú jármű felel meg teljes mértékben az igényeinknek. Tudniillik a furgon bérlés folyamán jó néhány alternatíva közül választhatunk és egyáltalán nem mindegy, végül melyik mellett tesszük le a voksunkat. Valójában több kritériumot is vizsgálnunk kell ilyenkor.

Elsőként azt kell átgondolnunk, mekkora tárolókapacitásra lesz szükségünk majd a szállítás során. Ez ugyanis alapjaiban határozza meg, mekkora kocsi mellett kell határozunk, amikor elérkezik a furgon bérlés ideje. Úgy kalkuláljunk, hogy szem előtt tartjuk, sokkal kisebb kellemetlenséggel jár egy némiképp nagyobb kiadás, mint az, ha jóval többször kell fordulnunk, főleg, ha komolyabb távokat teszünk meg az áruval. Sokan alábecsülik a jelentőségét, de a vezetői rutinunkat is próbáljuk meg ilyenkor objektívan nézni. A furgon bérlés során akár egy igen nagyméretű példány mellett határozhatunk, ám az ezzel való manőverezés – főképp a zsúfolt belvárosban – bizony nem egyszerű feladat. Legyünk tehát nagyon körültekintők, a saját biztonságunk érdekében is.