Jobtain álláskereső portál hasznos tanácsokkal

Az álláskeresés egyáltalán nem könnyű műfaj, ráadásul a kudarcok és visszautasítások hamar elveszik az ember kedvét. Ugyanakkor egy jól elkészített önéletrajz és motivációs levél, valamint néhány hasznos tudnivaló az állásinterjú kapcsán sokat segíthet a sikeres pályázásban.

Álláskereső emberként sem kell reménytelennek látni a helyzetet. Ha valakinek hosszú időn keresztül nem sikerül munkát találnia, annak több oka is lehet. Érdemes megnézni, hogy mely területen csúszik el a folyamat. Ha sosem hívnak be minket állásinterjúra, akkor nagy valószínűséggel az önéletrajzzal van valami probléma. A CV-re nem érdemes úgy tekinteni, mint egy kötelezően kitöltendő kérdőívre, sokkal inkább, úgy, mint egy meghívóra vagy egy marketing anyagra. Ugyanis ez a kulcs, ami az állásinterjú ajtaját nyitja. Ha több hónapig nem dolgoztunk, akkor a hónapokat hagyjuk ki és csak évekkel jelezzük az adott munkahelyen töltött időt, így eltüntethetők a hézagok. Célszerű az álláshirdetéshez igazítani az önéletrajzot, tehát olyan dolgokat kiemelni benne, amelyek passzolnak a hirdetéshez.

Ha pedig sikerült elérni, hogy behívjanak állásinterjúra, akkor nagyon fontos törekedni a pozitív első benyomásra. Vannak, akik nagyon izgulnak az interjú előtt és könnyen bojkottálhatják a saját sikerüket. Szerencsére a legtöbb sablon kérdésre fel lehet készülni, amivel növelni lehet a siker esélyét. Emellett célszerű felkészülni az adott cégből és tájékozódni, hogy miről szól az adott munkakör, mi a feladat. Nem kell órákig beszélni a cégről, de legalább egy percben tudni kell beszélni a leendő munkahelyünkről. Munkát találni nem lehetetlen, azonban kellőképp kitartónak kell lenni. Ha szeretne munkát találni, akkor érdemes átböngészni a jobtain.hu weboldal által kínált állásokat!