Esővíz gyűjtés? A szennyvíz tartály ezt a funkciót is betölti!

A tapasztalt kertészek tudják, hogy a növények nagyon hálásak az esővízzel való gondoskodásért. Azonban ez nem lehetséges mindig, hiszen az aszályos időszakokban nincs esővíz. De lehetne!

Erre kiváló lehetőséget nyújt a szennyvíz tartály. Ez a földbe süllyeszthető eszköz nem csak szennyvíz tárolásra, hanem esővíz gyűjtésére is alkalmas, így a szélsőséges időjárás nem tesz lehetetlenné a gazdálkodást. Szennyvíz tartály használatával összegyűjthető a heves esőzések során lezúduló csapadék, aszálykor pedig egyszerűen felhasználható például a kert öntözésére. Az esővíz gyűjtésével nem csak a növények járnak jól, hiszen rendkívül pénztárcabarát megoldás, ha nem a szolgáltatónak kell kifizetni a több hektoliternyi locsolásra szánt vizet.

A SUNI Kft. által forgalmazott szennyvíz tartályok masszív műanyagból készültek, lépésálló tetővel, így ellenállnak a különböző külső, környezeti hatásnak. A sunikft.hu webáruházban a termékleírások tartalmazzák a különböző tartályok műszaki specifikációit, tartozékait. Bármilyen célból is legyen telepítve egy szennyvíz tartály, érdemes előtte tájékozódni a helyi önkormányzat ezzel kapcsolatos rendeletei között. Szennyvíz tartály telepítése, alkalmazása során több szabály betartása is kötelező érvényű, a biztonság megőrzése érdekében. Például, hogy a karbantartási munkálatokat egyedül elvégezni, illetve a tartályba bemászni tilos és veszélyes, valamint, hogy a szennyvíz tartály fedelet nyitott állapotban hagyni szintén veszélyes. Ezek az óva intések megszívlelendőek a balesetek elkerülése végett! Vásároljon szennyvíz tartályt, s járuljon hozzá a környezet megóvásához az esővíz összegyűjtésével! Ezzel a jó cselekedettel csökkenthető a világ vízkészletének pazarlása!