Egérírtás komplex módszerekkel

Rendkívül bosszantó azzal szembesülni, hogy a rágcsálók megjelentek a lakásban és kárt okoznak. Sajnos sok esetben egy-két csapda vagy egérfogó nem jelent megoldást a problémára. Komplex megoldásban kell gondolkodni, különben rövid időn belül újra felbukkannak otthonában.

Egérírtás nem csupán arról szól, hogy kihelyezünk néhány csapdát, majd elégedetten hátra dőlünk, mint aki jól végezte dolgát. Sajnos a probléma ennyitől általában nem oldódik meg. Ha az a cél, hogy végleg eltűnjenek a rágcsálók, akkor érdemes megfogadni néhány jótanácsot. Az egerek gyakorlatilag bármit előszeretettel megrágnak és elfogyasztanak. Éppen ezért ügyelni kell arra, hogy semmilyen potenciális élelemforrás ne legyen elől, amihez a kártevők hozzáférhetnek. az alapélelmiszereket érdemes jól lezárt edényben vagy valamilyen tárolóban elhelyezni. Ha van rá esély, hogy valamilyen élelmiszer a rágcsálók által szennyezett, akkor jobb mielőbb megszabadulni tőle. Ezek ugyanis komoly betegségeket is okozhatnak, ha bárki fogyaszt belőlük. Jobb elővigyázatosnak lenni és szelektálni az élelmiszereket.

Az egerek valamilyen úton módon bejutnak a lakásba. Ha nem az egérlyukon át, akkor észrevétlenül besurrannak a nyitva felejtett ajtón. Éppen ezért nagyon fontos lezárni a járatokat, hogy a kártevők ne tudjanak ki-, bejárkálni. A vizelettócsák és fészeknyomok mind figyelmeztető jelek, melyek árulkodnak arról, hogy merre járnak ezek a bosszantó kis élőlények. Mindezek mellett természetesen a különféle csapdák segíthetnek a rágcsálók kiirtásában, ehhez viszont megfelelően kell elhelyezni őket. Ha napok, hetek múlva sincs semmi eredmény és az egerek vígan élik világukat, akkor érdemes profi szakemberhez fordulni. Ebben nagy segítséget jelent, ha ellátogat a mouserstop.hu weboldalra!