Egy mobil gabona tároló hatékony megoldást jelent

Nagyobb volumenű mezőgazdasági munkálatoknál a hatékonyság nagyon sok tényező együttes függvénye. Nem csupán a munkagépek állapota és kapacitása bír döntő befolyással, de az sem mindegy, a kihordás és a betakarítás mennyi időt vesz igénybe. Ez utóbbit gyakorta a raktározáshoz megtett távolság is nagyban befolyásolja.

Ezért aztán egyáltalán nem mindegy, milyen gabona tároló mellett tesszük le a voksunkat. A legnagyobb dilemmát rendszerint az okozza, amikor már rendelkezünk fixen telepített épületekkel, hiszen ezeket ilyenkor tanácsos kihasználni. Ám ha a gépeknek túl sokáig tart ide elérnie, akkor azzal rengeteg időt – és egyben pénzt – veszíthetünk, ami hosszú távon komoly károkat okozhat. Ilyenkor egy mobil gabona tároló jelentheti a megoldást. Míg ugyanis a téglaépületek kivitelezése sokáig tart és iszonyú költséges lehet, addig ezeknek az innovatív szerkezeteknek a telepítése pár nap alatt kivitelezhető. Ráadásul ez a folyamat nem igényel különösebb előkészületet sem, ami tovább egyszerűsíti a dolgot.

Noha ma már a mobil sátrak igen nagy választékával találkozhatunk, némiképp eltérő módon kell gondolkoznunk, amikor gabona tároló kiválasztása a célunk. Az ilyen raktározási módoknál ugyanis a legoptimálisabb, ha speciális betonblokkok adják az alapot, tudniillik így érhető el az a forma, ami a legjobban hasznosítható. Ezzel a módszerrel a gabona tároló gerincmagassága akár a 15 métert is elérheti, ez pedig azt jelenti, hogy a termény lerakása közvetlenül pótkocsiról történhet, billentéssel. Így ismételten rengeteg időt megspórolhatunk. A betonblokkok segítségével ráadásul bármikor kialakítható egy mobil válaszfal, ami a különféle takarmányfélék elkülönítésében játszik nagy szerepet. A mobil gabona tároló tehát minden szempontból remek alternatívát jelent, hosszú távlatokban gondolkozva is.