Melyek azok a laktató diétás ételek, melyek támogatják a diétát?

Az egészséges életmód részeként olyan ételeket szükséges fogyasztani, melyek annak ellenére, hogy alacsony kalóriatartalommal rendelkeznek hosszú időre el is telítenek. Ez a diéta egyik kulcsa. Éppen ezért, ha szeretnél formába lendülni a strandszezonra, akkor érdemes ilyen ételeket fogyasztani.

Laktató diétás ételek nem csak egészségesek, hanem finomak is. Persze, ha korábban nagy mennyiségben fogyasztottad a cukros, zsíros ételeket, például fánkokat, hamburgereket, zsíros kolbászokat, akkor érthető, hogy a hirtelen váltás szó szerint nem lesz ínyedre. Sokan pont ezzel követnek el nagy hibát, mivel azonnali eredményekre vágynak, így drasztikus diétába kezdenek. Hosszú távon sokkal jobban jársz, ha kis lépésekben váltasz életmódot. A túl szigorú étrend semmiképp sem előnyös, mert nem fogod tudni hosszú ideig tartani, ami előbb-utóbb egy nagy falásrohamba fog torkollni. A legjobb, ha olyan ételeket fogyasztasz, melyek hosszú időn keresztül okoznak teltségérzetet. Ilyenek például a kis keményítő tartalommal rendelkező zöldségek és gyümölcsök. Például a retek, paradicsom, savanyúkáposzta, sütőtök, uborka, karfiol, gomba, cukkini és brokkoli.

A bogyós gyümölcsöket szintén érdemes fogyasztani, mivel nem csak táplálóak, alacsony kalóriatartalommal, hanem tele vannak antioxidánssal is. Van néhány olyan élelmiszer, melyek kevésbé laktatóak, mégis nagyon egészségesek, ezért ajánlott fogyasztani őket. Ilyen például a répa, alma, bab, ananász, burgonya, teljes kiőrlésű gabonatermékek, zabkása és körte. Emellett a különféle levesek, tojás, illetve a hal is kiváló opció, ha a diétát szem előtt tartva szeretnél étkezni. Nagyon fontos, hogy az egészséges táplálkozás mellett a kellő folyadékbevitelre is ügyelj, lehetőleg ásványmentes víz formájában!