Hogyan érdemes futópadot választani?

Az ideális futópad kiválasztása a többség számára komoly fejtörést okoz. A hatalmas választékból egyáltalán nem könnyű választani. Éppen ezért a vásárló nagyon könnyen összezavarodhat. A döntést megkönnyítheti, ha tisztában van a legfontosabb paraméterekkel.

Futópad vásárlás előtt mindenképp figyelembe kell venni a teljesítményt, illetve azt, hogy mire szeretné használni a gépet. Ha csak sétálni szeretne rajta, akkor a két lóerős motorteljesítménnyel rendelkező gépek jelentik a legjobb választást. Ha kocogni szeretne, akkor a két és fél lóerős, míg sprintre vagy futásra a három lóerős gépek alkalmasak. Ha száz kiló feletti testsúllyal rendelkező személy használja a futópadot, akkor plusz fél lóerővel érdemes számolni. Ha előre letisztázza magában, hogy milyen gépre van szüksége, akkor nem fog túl kicsi vagy túl nagy teljesítménnyel bíró készüléket okozni, mely csak bosszankodáshoz vezetne. A másik fontos tényező, melyre érdemes odafigyelni, az a futófelület, pontosabban annak mérete. Akik csak kocognak vagy sétálnak, azoknak mondhatni teljesen mindegy mennyire hosszú a futófelület.

Sétához bőven elegendő a 125 cm, de ha futáshoz használja a gépet, akkor ennél hosszabb futófelületre van szükség. Ha fájó ízületekkel küzd, akkor kiemelten figyelni kell rá, hogy olyan gépet válasszon, mely ízületkímélő rendszerrel van ellátva. Ezt körülbelül úgy kell elképzelni, mint egy rugós lengéscsillapító rendszert. Ezek a hatékony rendszerek minimalizálják az ízületekre ható terhelést, így kisebb esély van arra, hogy az edzés fájdalmassá válik vagy sérülésre kerül sor. Alapos mérlegelést követően érdemes megtekinteni a futopad-shop.hu webáruházba, ahol hatalmas kínálatból lehet kiválasztani a minőségi gépet! A webáruházban minden fontos információt megtalál egy helyen!