Autóápolás télen

Az autóápolásról télen sem szabad megfeledkezni, azonban ekkor egy kicsit több odafigyelésre van szükség. A só és a latyak komoly károkat okozhatnak, ezért fontos a tisztítás, méghozzá minőségi autóápolási eszközökkel és szerekkel.

Autóápolás télen sem maradhat el. A téli autómosás gyakorisága attól függ, hogy milyen gyakran van használatban az autó, valamint milyen útviszonyok közt közlekedünk vele. Habár a telek egyre enyhébbek hazánkban, azonban ettől függetlenül előfordulhat havazás, illetve a sózhatják az utakat, mely az autóra kerülve komoly károkat szenvedhet. Télen is szükség van autómosásra, azonban, ha a hőmérséklet tartósan nulla fok alatt van, akkor jobb elhalasztani a mosást. A mínuszokban való meleg vizes mosás ugyanis előidézheti a hősokk jelenségét. Ha a hőmérséklet felmelegszik, akkor viszont nincs akadálya a mosásnak, melynek során el kell távolítani a gépjárműről az összes hó, latyak és egyéb szennyeződéseket. Ehhez célszerű speciális autóápolási termékeket beszerezni, melyek megkönnyítik és alaposabbá teszik a tisztítás folyamatát.

Az öblítés után következhet az aktívhabos előmosás, melynek során az igazán makacs szennyeződéseket is fel lehet oldani. Az olyan területek, mint a küszöb vagy az autó eleje, sokkal koszosabbak, mint a gépjármű többi része, ezért az említett részeken sokkal alaposabb tisztításra van szükség. Az aktívhab abban az esetben fejti ki hatását, ha a hatóidő alatt fennmarad az autón és nincs idő előtt lemosva. Az aktív habos mosást követően, ha igazán alapos szeretne lenni, akkor egy autósamponnak is érdemes lemosni az autót, majd a folyamatot az autó szárazra törlésével célszerű lezárni. Az autóápolási termékeket akár online is meg tudja vásárolni, még pedig a balena.hu webáruházból!