Ízletes, vitamindús télvégi zöldségek

Az emberek többsége nyáron sem fogyaszt elegendő zöldséget, de télen még rosszabb a helyzet. Annak érdekében, hogy a szervezeted elegendő vitaminhoz és ásványi anyaghoz jusson télen sem szabad mellőzni a zöldségeket az étrendedből.

Zöldség fogyasztásra a hideg hónapokban is nagy szükség van. Sőt, mivel ekkor a szervezet még kevesebb vitaminhoz és ásványi anyaghoz jut, ezért a hideg hónapokban különösen fontos erre ügyelni. A kelbimbó igazi téli zöldség, mivel késő ősszel kerülnek betakarításra. Nagyon magas C-vitamin tartalommal rendelkezik, ezért a felső légúti megbetegedések időszakában különösen hasznos fogyasztása. Emellett bőven van benne B- és K-vitamin is, így igazi vitamin bombának mondható. Főzelékként, salátában, levesekben egyaránt fogyasztható. De, akár köretnek is párolhatod. A zeller nem csupán zöldség, hanem gyógynövény is egyben. Tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Viszont alacsony a kalóriatartalma, ezért a diétába is tökéletesen beleillik. De, akár zellercsipszet is készíthetsz belőle. Magas rosttartalmának köszönhetően nagyon jó hatással van az emésztésre.

A vörös cékla a legelterjedtebb hazánkban, viszont fehér és sárga változatban is kapható. Nagyon sok benne az ásványi anyag és az antioxidáns, ezért érdemes gyakran fogyasztani. Sokan savanyúságként fogyasztják, azonban levest vagy salátát is lehet belőle készíteni. A fejes káposzta magas C-vitamin tartalommal rendelkezik, így táélen különösen hasznos fogyasztása. Ha télre elteszel némi savanyított káposztát, akkor nyersen fogyasztva nagyon sok C-vitaminhoz juthatsz. Ezenkívül nagyon sok B1- és B2-vitamin is megtalálható benne. Ha szeretnél online zöldségeket vásárolni, akkor látogass el a kozertplusz.hu webáruházba és tekintsd meg a kínálatot!