Akár egy pénztárca is helyettesíthető a névjegykártya tartó használatával

Az ezredfordulót megelőző évtizedekben még a nagyobb méretű pénztárcák voltak divatban, persze nem véletlenül. Ekkoriban az aprópénz napi szinten használatban volt, ráadásul a személyi igazolvány is füzet alakú volt.

Ma már azonban egy névjegykártya tartó is elegendő tárolóhelyet biztosít, legalábbis a legtöbbünk számára. Noha a fém érmék még mindig forgalomban vannak, egyre kevésbé van jelentőségük, leggyakrabban csak a bevásárlókocsik, vagy épp az autómosás miatt visszük magunkkal ezeket. A különféle igazolványok is egységes méretűvé változtak az idők során, így aztán egy névjegykártya tartó tökéletesen megfelelő választást jelent, ha helyettesíteni szeretnénk egy méretes pénztárcát. Ugyanakkor az egyáltalán nem mindegy, melyik modell mellett tesszük le a voksunkat, hiszen javarészt ettől függ majd a komfortérzetünk. Bár a kiegészítő legfőbb előnye a kompakt kialakítás, ezzel együtt egy névjegykártya tartó vásárlásakor elsősorban a szükséges méretet kell vizsgálnunk. Tudniillik akár fölé-, vagy épp alálövünk, az a későbbiekben komoly problémákat okozhat.

Szerencsére e tekintetben nyugodtan hagyatkozhatunk a különféle webáruházakban megadott adatokra, természetesen miután alaposan átgondoltuk, pontosan milyen iratokat is helyezünk majd el a névjegykártya tartó belsejében. Ugyancsak kérdéses lehet maga a kialakítás is, azaz egész pontosan a nyitás módja. A hagyományos, könyvszerű változat is elterjedt, ám jóval kényelmesebb – és gyorsabb – a szétcsúsztatható változat. Ezeknél egyetlen gombnyomással hozzáférhetünk minden kártyához, ez pedig főképp fizetésnél jöhet jól. Noha a legtöbb névjegykártya tartó eléggé strapabíró, azért az időtállóságra mindenképpen érdemes nagy hangsúlyt fektetnünk vásárláskor. Inkább egy minőségi, de drágább darab mellett tegyük le a voksunkat, egy ilyen ugyanis hosszú évekig kiszolgál majd minket.