4 ok, miért jó a műfű medence köré

Szép környezetben gondtalanul tölthetjük el a nyarat és szerencsés az, aki otthon, saját medencéjében tudja kiélvezni a nyári napokat. Nincs is jobb egy kis vízparti hűsölésnél a nagy forróságban.

A medence kialakításakor, de meglévő medencénél is fontos a medence körülötti burkolat, a jó vízelvezetés. Ha jól van megtervezve a medence és a környezete, nem kell annyit takarítani és higiénikusabb körülmények között pancsolhatunk. Ilyen funkcionális, esztétikus és költséghatékony megoldás lehet medencéhez a műfű. Bár számtalan felhasználási területe van a műfűnek, medencéhez is zseniális.

A műfű medence köré olyan megoldást kínál, amit más burkolatok nem tudnak nyújtani. Íme 5 ok, miért legyen műfű szőnyeg a medence körül, felfújható medencénél pedig még alatta is.

Műfű
Műfű
  1. A műfű jó vízelvezető tulajdonságú és csúszásmentes. Bár több típusa is kapható, szinte mindegyiknek lyukacsos hátoldala van, pont emiatt. Jól elvezeti az esővizet is, így hát a műfű medence köré is ideális. Ezzel egyenesen arányos a gyors száradás is, ami nagy előny a medencéknél. Ha gyorsan szárad a műfű, nem lesz csúszós sem, így a balesetveszély is csökken. Nem kell tartani a kis víztócsák kialakulásától, ami a strandokról jól ismert lehet.
  2. A műfű medence köré az egyszerű karbantartási igénye miatt is zseniális. Míg az igazi gyepet folyamatosan gondozni kell, a műfű semmilyen ápolást nem kér. A valódi gyep nyírásakor a medencét le kell takarni, hogy ne menjen bele a piszok. A műfű nem igényel fűnyírást, nem is okoz gondot a tisztántartás, ezért egy gonddal máris kevesebb van a porondon. Továbbá, UV állósága miatt nem fakul ki az erős napsütésben sem. A medence szélén lévő műfűvel tulajdonképpen nem is kell semmit csinálnunk, mégis tündököl.
  3. A műfű medence köré látványban sem utolsó szempont. A műfű, a valódi fűvel azonos kinézettől szemet gyönyörködtető látvánnyal ajándékoz meg minden egyes nap. Csak Te, a kék és, a kék víz és a zöld gyep.
  4. A műfű tartós, ez pedig még egy ok, hogy ezt a burkolatot válasszuk a medencéhez. Telepítési költsége pedig az évek során jócskán megtérül, ha azt nézzük, az igazi gyeppel mennyit kellene foglalkozni. A műfűben a klóros víz sem tud kárt tenni benne és a téli fagy miatt sem kell izgulni vele kapcsolatban.

Sok pozitívumot lehetne még a műfű mellé felsorakoztatni, de most inkább megyek és csobbanok egyet a medencében. Gondold át Te is, hogy mivel töltenéd szívesen a nyarat.