Díszpárna dekoráció a kertben, teraszon

Tudtad, hogy a díszpárnák kültérben is használhatóak? Fedett teraszok, kerthelyiségek, de fedetlen területek kényelmesebbé és hangulatosabbá tételéhez is érdemes beszerezni néhány darabot.

Sokszor nem is gondolunk bele a tárgyak fontosságába. Sok olyan tárggyal vesszük körbe magunkat, amiknek csak a hiánya tudatosítja bennünk fontosságukat. Egy díszpárna is lehet, hogy nem kap kellő figyelmet, viszont nagyon tud hiányozni, ha egyszer megszokjuk valahol. Leggyakrabban otthon a nappali kanapéján használjuk, de a hálószoba bevetett ágyán is szeretjük a látványukat. Nyáron, amikor szinte kiköltözünk a teraszra, szintén megnyugtató látványt adnak a díszpárnák a kerti bútorokon.

Nem csak az ősz és a tél lehet párnás, kuckós időszak, hanem a nyár is, amikor a teraszon töltjük pihenésünket. A kerthelyiség sokkal kényelmesebb, ha hangulatos díszpárna támasztja hátunkat, amikor a limonádét, vagy fröccsöt iszogatjuk. Tehát a díszpárna helye nem csak a hálószobában van, hanem mindenhol, ahol otthonos légkört szeretnénk teremteni.

Nem kell attól félni, hogy a díszpárna nem kintre való. A legtöbb kerti bútoron ülőpárnák, hátpárnák vannak, miért ne lehetne még egy díszpárnával is feldobni a környezetet? A díszpárna ráadásul könnyebben tisztítható, mosható, mint a vastag ülőpárnák. Főleg, ha a díszpárna huzat levehető és külön kimosható a díszpárna töltettől. Ilyenkor ráadásul a díszpárnahuzatok bármilyen kispárnára rátehetőek. Az általános díszpárnák mérete 40×40 cm, vagy 50×50 cm, de persze vannak ezektől eltérőbbek is, díszpárnahuzatot viszont ezekhez a méretekhez kapunk legkönnyebben.

Díszpárnák
Díszpárnák

Egy terasz, vagy erkély ugyanúgy a ház része, ezért ne hanyagoljuk el. Nagyon szép tavaszi és nyári dekorációkkal hangulatossá tehetjük, kevés pénzből is. Egy szép új díszpárnahuzat nem kerül sokba, mégis feldobja a teraszt. A virágmintás díszpárnák, vagy a kedves kis állatos díszpárnák is mosolyt csalnak az arcunkra.

A pihenés tökéletes helyszíne lehet az erkély, a terasz és a filagória is, ha van bennünk egy kis szellem a dekorálásukra. Jól esik itt megpihenni, beszélgetni a családdal, vagy barátokkal, de az egyedülléthez és elcsendesedéshez is tökéletes helyszínek ezek. Nyáron a hűvösben jól esik elfogyasztani valami frissítő italt, vagy gyümölcsöt, a hűvösebb hónapokban pedig egy plédet hátunkra terítve forró teát kortyolgatni a szívmelengető.

Egy biztos: szépen berendezett és felszerelt, otthonos, barátságos teraszon minden meghittebb. Egy puha díszpárna és a madarak éneke minden napunkat szebbé tesz.