Milyen kritériumok alapján történjen a hajvasaló kiválasztása?

Ma már könnyedén megoldható a reggeli frizura elkészítése saját fürdőszobánkban is, hiszen ehhez minden kozmetikai eszköz adott, beleértve az ápolókat, formázókat és gépeket is. Noha a művelet általában nem tart tovább pár percnél, mégis nagy gyakorlatot és előkészületet kíván, lévén a hibák itt komoly következményekkel járhatnak.

Ezért aztán nagy körültekintéssel kell eljárnunk a hajvasaló kiválasztásánál is. Dolgunkat nem könnyíti meg a hatalmas választék sem, hiszen ma már százával találhatunk ilyen eszközöket a boltok polcain. Ezek közt pedig nem csak az árak tekintetében tapasztalható óriási szórás, hanem a tudást és a felépítést illetőleg is. Így nagyon fontos, hogy tökéletesen tisztában legyünk azzal, milyen tényezők vizsgálata kulcsfontosságú egy hajvasaló vásárlásánál. Elsőként azt kell megnéznünk, milyen anyagból van az adott modell. A vas a legköltséghatékonyabb alternatíva, ám ennek használatát lehetőség szerint kerüljük. Tudniillik az egyenetlen hőelosztás miatt ez károsítja leginkább a szálakat.

A kerámia, illetve a teflon egyaránt remek opciót jelentenek. Nem túlságosan drágák, nem égetik a hajat és attól sem kell tartanunk, hogy a felületük reakcióba lép a frizuránknál alkalmazott készítményekkel. Amennyiben hosszú távra tervezünk az eszközzel, akkor a titánból, illetve márványból készült hajvasaló jelenti az ideális választást. Kétségtelen, miszerint ezek bekerülési költsége jóval magasabb, ám roppant időtállók és biztonságosak. Bármelyik hajvasaló mellett is tesszük le a voksunkat, fektessünk kiemelt figyelmet arra, hogy a lap megfelelő vastagsággal rendelkezzen a hajtípusunkhoz, ellenkező esetben kényelmetlen lesz a használata. Szintén kardinális jelentőséggel bír, hogy a hajvasaló működési hőmérséklete állítható legyen, hiszen csak így érhető el, hogy alkalmazásánál ne égessük meg a hajszálakat.