A migrénes fejfájás gyötrő tünetei

A migrén sokak számára nem ismeretlen, mert hazánkban minden tizedik embert érintenek a panaszok. A nők sokkal nagyobb számban szenvednek miatta, egészen pontosan háromszor nagyobb esély van a nők között a migrén kialakulására.

Migrénes fejfájás legfőbb jellemzője a folyamatosan ismétlődő, rendkívül intenzív, pulzáló fejfájás, amely a fej egyik, de akár mindkét oldalát érintheti. Nagyon gyakran kísérő tünetek is együtt járnak a panaszokkal, mint például émelygés, ingerlékenység, látászavar, koncentrációs nehézségek, fáradtság, hányás, illetve hangulatváltozások. Sajnos a tünetek gyakran még intenzívebbé válnak olyan tünetek hatására, mint az erős zajok, szagok vagy fények, illetve bizonyos ételek fogyasztása is problémás lehet. A migrén kialakulásában nagyon sok tényező szerepet játszhat, melyből jó párat már sikerült azonosítania a kutatóknak. Ilyenek például a különféle szélsőséges időjárási változások, mint az erős fronthatások, eső vagy magas páratartalom. A hormonok ingadozása is előidézheti a panaszokat, így a nők a szülés, menstruációs ciklus, várandósság és menopauza hormonális változásai idején gyakran tapasztalható migrén.

A stressz szintén a kiváltó tényezők közé sorolható. Nagyon sok beteg számolt be arról, hogy a migrén egy stresszes időszakot követően jelentkezett, amikor már pihenésre került sor. A migrén ellen nem létezik egy konkrét gyógymód, azonban vannak olyan módszerek, melyek segíthetnek a panaszok enyhítésében. A pihenés nagyon sok ember számára enyhülést hoz, különösen egy elsötétített, csendes szobában. Vannak, akiknél a fájdalomcsillapítók is segítenek. A Dolixir szintén enyhülést hozhat, mely egy gyulladás- és fájdalomcsillapító hatású természetes készítmény. Spray kiszerelésének köszönhetően egyenesen a fájdalom helyén alkalmazható.