Milyen anyagú gurulós bőröndöt érdemes vásárolni?

Gurulós bőrönd nagyon sokféle létezik, de hogy melyiket szerezzük be, érdemes átgondolni. Kemény fedeles, vagy puha, cipzáras, vagy csatos, repülős utazáshoz, vagy belföldre? Sok a kérdés, amikre most választ kaphatsz.

Rózsaszín, fekete, kék, szürke, színekben is milliónyi kapható, de a bőrönd anyagok is változóak:puha poliészter bőrönd
kemény ABS bőrönd
polipropilén (PP),
polikarbonát, (PC)
polikarbonát-poliészter keverék, érdemes kicsit megismerni őket, mielőtt döntünk.

Kezdjük a legismertebbnél, ami az ABS bőrönd.
Az ABS bőrönd anyaga kemény, felülete lehet fényes és matt is. Változatos színekben és mintázatokban készülnek ABS bőröndök a piacra. Az ABS bőrönd olcsó, mindenki számára megfizethető. Anyaga merev, viszonylag könnyen sérül. Autóban, vonaton, buszon jól állja a sarat, ha viszont sokat utazunk repülővel, akkor érdemesebb egy erős, polikarbonát, vagy polipropilén bőröndöt vásárolni.

A polipropilén bőrönd is igen kedvelt. Ez az úgynevezett puha fedeles bőrönd a repülős utazásokhoz is megfelelő, sőt árban sem drága. Könnyű, rugalmas, strapabíró anyaga a gyakran utazóknak is tartós bőröndöt biztosít.

A polikarbonát bőröndök merev falúak, de az ABS bőröndöktől rugalmasabbak. Mivel merev anyagról van szó, a bőröndben lévő tárgyainkat megvédi a külső behatásoktól. Nehezebben törik össze benne bármi, mint egy puha fedeles bőröndben.

A poliészter bőrönd is pénztárcabarát áron vásárolható meg az üzletekben. Általában cipzáras záródásúak ezek a bőröndök, de ritkán előfordul csatos változatban is. Előnyei mellett a sok külső tároló rekesz szól, ahová iratainkat, térképet, újságot, töltőkábelt, stb. tárolhatunk, amit gyorsan elő tudunk venni, ha kell. Nem kell az egész bőrönd tartalmát kitárni ahhoz, hogy ezeket a kis és fontos dolgokat elővegyük.
Poliészter gurulós bőröndök is sokféle színben vásárolhatóak.

Gurulós bőrönd
Gurulós bőrönd

A poggyász vásárlás dilemmája sokakat érint. Utazási szokásaink és szükségeink határozzák meg döntően, hogy milyen bőrönd típus illik hozzánk. A bőrönd méretek is fontos szempont szerint kerülnek kiválasztásra. Kis kabin bőrönd, közepes méretű bőrönd, vagy nagyméretű bőrönd, függ az utazók számától és az utazás idejének hosszúságától.

A bőrönd minőségének kiválasztása pedig függhet az utazás gyakoriságától is. Ha például évente egyszer utazunk el és csak egy alkalommal vesszük elő a bőröndöt, nem szükséges méregdrága poggyászt vásárolni.
Azonban ha gyakori útitársunk kell, legyen a bőrönd, akkor már érdemes egy prémium minőségű, erős, tartós bőröndre szert tenni.

Katicás bőrönddel, matt fekete bőrönddel, pillangós bőrönddel, vagy bármilyen mintájú és színű bőrönddel is utazz, legyen az élményekkel teli és zökkenőmentes.