Masszív és esztétikus laminált padló

A laminált padló számtalan előnnyel rendelkezik, ezért számos helyiségben nagyon hasznos lehet. Akár a hagyományos fapadló alternatívája is lehet. Esztétikai tekintetben kiválóan felveszi vele a versenyt. Ráadásul nedvességálló, tartós és nagyon egyszerűen tisztítható.

Laminált padló több rétegből álló, szintetikus padló típus, mely manapság egyre nagyobb népszerűségnek örvend. A hagyományos fa padlóval szemben sokkal gazdaságosabb a laminált padló. A legfelső réteg egy kopóréteg, mely egyfajta láthatatlan pajzs, amely védelmet nyújt az alsóbb rétegek számára. Ez alatt helyezkedik el a dekorréteg, amely a laminált padló legfelső rétegét adja. Alatta helyezkedik el a legvastagabb rész, ami nem más, mint a magréteg. Ez biztosítja, hogy a padló horpadás álló és szerkezetileg stabil legyen. A teljes padlót egy hátlap zárja, ami garantálja az extra állékonyságot. Sőt, a víz- és hangszigetelésben is komoly szerepe van. A laminált padló a környezet szempontjából is jó választás, ugyanis kilencven százalékban környezetbarát faőrlemény.

Az ideális padló kiválasztásához számos tényezőt figyelembe kell venni. A laminált padló olyan sok előnnyel rendelkezik, hogy mindenképp egy szóba jöhető alternatíva. Az egyik legfontosabb érv mellette, hogy más padlótípusokhoz képest jóval olcsóbb. Ez különösen a hagyományos fapadlóra igaz, amely meglehetősen borsos áron kapható. Ennek oka, hogy olyan anyagokat használnak fel készítésük során, mint az OSB, HDF és MDF lapok. A laminált padló további előnye, hogy sokféle stílusban kapható, így bőven van miből válogatni. Ráadásul nagyon könnyű lerakni az összepattintható formátumnak köszönhetően. A legjobb, ha a munkát szakember végzi el, de akár egy ügyesebb családtag is le tudja rakni. Tisztítása nagyon egyszerű, viszont az erősebb vegyszereket jobb kerülni, hogy ne károsítsa a műgyanta réteget.