Kerti eszközök, melyeket nem árt beszerezni

A kertészkedés sokak számára amolyan relaxációs tevékenység, amely segít kikapcsolódni és elengedni a mindennapos problémákat. Ahogy beköszönt a jó idő, ideje kimenni a kertbe és nekifogni a munkának. Ehhez viszont elengedhetetlen, hogy rendelkezzünk a szükséges kerti szerszámokkal.

Kerti eszközök nélkül nem lehet hatékonyan dolgozni. Meg lehet próbálni, de már rögtön az elején nehézségekbe ütközünk, hiszen a talajművelés nem valósulhat meg pusztán a két kezünkkel. A földművelés kapcsán az ásó, kapa és gereblye egy olyan szentháromság, amely elengedhetetlen a kertészkedéshez. Az ásó fontos része a talajmozgatásnak, illetve a talaj trágyával való összeforgatásának. A kerti munka alfája az ásás, amelyet egy ásó segítségével tudunk elvégezni. A növénytermesztés során folyamatosan szükség van egy kapára, amelynek segítségével egyszerűbben tudunk gazolni és más tevékenységeket végezni. A gereblye szintén elengedhetetlen, hogy a felásott földet elegyengessük vagy összegyűjtsük a levágott leveleket. Ez az alap, azonban van még pár eszköz, melyeket nem árt beszerezni, ha szeretnénk hatékonyan végezni a kerti munkát.

A kézi talajlazító igazán hasznos eszköz, melynek segítségével a növények gyökereire vigyázva, óvatosan tudjuk mozgatni a talajt. A növények gondozásához egy metszőollóra is szükségünk lehet. Ennek két típusa van, a rávágó és a mellévágó olló. Előbbit a száraz ágak levágásához, míg utóbbit az élő növények kezeléséhez tudjuk használni. Ha rendelkezünk sövénnyel, akkor egy sövénynyíró szintén jó szolgálatot tehet a munka során. Az elmúlt évek száraz nyarai alapján nem árt, ha a kellő vízellátásról is gondoskodunk. Ehhez nem árt egy slag vagy egy öntözőkanna beszerzése. Akár a földet műveljük, akár magaságyásban termesztjük a növényeket, a megfelelő kerti eszközök megléte elengedhetetlen.