Gyorsan elkészíthető, olcsó heti menü ötletek

Jellemzően kétféle típusú ember van. Az egyik típus alaposan megtervezi, hogy mi legyen a menü a következő héten és akár bevásárló listát is ír hozzá, így felkészülten vág neki a hétnek. A másik típus inkább csak sodródik az árral. Ha megéhezik, rendel valamit vagy leugrik a helyi pizzériába.

Olcsó heti menü ötletek nagy segítséget jelentenek abban, hogy az étel készítés ne váljon kaotikussá. Anyagilag is jobban járhatsz, ha kész terved van az étkezés kapcsán. A péksütemény fogyasztás reggelire, az ebéd rendelés a közeli étteremből vagy az esti mirelit pizza sütés nem csak anyagilag megterhelő, de hosszú távon az alakodnak sem tesz jót. Idővel szinte biztosan felszedsz néhány kilót, melyektől nem lesz könnyű megszabadulni. Vannak, akiket az tart vissza a tervezéstől vagy a főzéstől, hogy nem brillíroznak a konyhában. Holott vannak igazán egyszerűen elkészíthető ételek, így aki nem tud főzni, idővel az is nagyon jól belejöhet. Egyáltalán nem kell Michelin-csillagos séfnek lenni ahhoz, hogy gyorsan elkészíts néhány igazán könnyen megvalósítható ételt.

Ahogy egyre több tapasztalatod lesz, egyre könnyebben, akár recept nélkül is elkészítheted az egyszerűbb fogásokat. Az sem feltétlenül baj, ha elsőre nem jön össze minden, idővel biztosan jobb lesz. Az étkezést érdemes legalább egy hétre előre megtervezni. Készíts egy táblázatot a napok és napszakok felírásával és az internet segítségével töltsd ki a táblázatot ételekkel. Így mindig tudni fogod, hogy milyen ételt kell készíteni az adott napon. A menü alapján a bevásárlólistát is könnyen elkészítheted. Ennek köszönhetően sokkal szervezettebbek lehetnek a napjaid és egészségesebbek az étkezéseid. Természetesen az étkezés mellett nagyon fontos az is, hogy elegendő folyadékot fogyassz!