Forgalomtechnikai eszközök minden mennyiségben online!

A közúti forgalomirányító eszközök a forgalom, így a gyalogosok, gépjárművezetők és kerékpárosok tájékoztatására, irányítására szolgáló jelzők, táblák és jelzőberendezések. Ezeket az eszközöket általában autópályák, utak, közlekedési létesítmények és más, forgalomirányítást igénylő közterületek mellett, felett helyezik el.

Forgalomtechnikai eszközök rendelhetőek a sunikft.hu weboldalon, tehát keressen fel minket bátran ha önnek is ilyen eszközökre lenne szüksége. A közlekedési táblák olyan táblák, amelyek szavakat és/vagy szimbólumokat használnak az úthasználók tájékoztatására. Ezek az eszközök fényvisszaverő anyagokból készülnek, amelyek a fényszórók fényét visszaverik a vezető szeme felé. Ennek célja a maximális láthatóság elérése, különösen éjszaka. A legtöbb sofőr nem sokat gondolkodik a közlekedési lámpák vezérlőrendszerén és azok működésén – hacsak nem egy végtelennek tűnő piros lámpánál ragadnak. Akár hiszi, akár nem, ez a technológia körülbelül egy évszázada létezik, és ennek eredményeként semmiképpen sem tökéletes. A forgalomtechnikai lámpák gondos időzítést igényelnek a korábbi forgalmi adatok és a jelenlegi kutatások alapján. Ha az egyik ki van kapcsolva, az késéseket és forgalmi dugókat okozhat.

A forgalomtechnikai lámpákat úgy tervezték, hogy biztonságosan irányítsák a jármű-, kerékpár- és gyalogosforgalmat. Két fő típusa van: fix idejű és dinamikus vezérlésű. A rögzített idejű közlekedési jelzőlámpák időzítőt használnak a lámpák meghatározott időközönkénti váltására. A kereszteződés korábbi forgalmi adataitól függően akár 30 másodpercig is tarthatnak, vagy akár több percet is igénybe vehetnek. Ezek a közlekedési lámpák elektromechanikus jelvezérlőt használnak, amely mozgatható alkatrészekkel és időzítővel rendelkezik. További részletekért és forgalomtechnikai eszközökért nézzen be a sunikft.hu-ra.