Az idei foci eb tv közvetítés

Az Euro 2020 már majdnem a nyakunkon van és egy hónap futballdráma elé nézhetünk. Az Európa-bajnokság elhalasztott 60. évfordulójaként az esemény június 11-én indul Olaszországban, Rómában. 24 csapat, Portugália utódjai a trófea felemeléséért a londoni Wembley Stadionban, július 11-én, vasárnap küzdenek majd meg a döntőben.

Foci eb tv közvetítés elérhető a focieb2021.hu weboldalon és minden részletet elolvashat itt arról, hogy hol és mikor érdemes nézni a meccseket. Lehet, hogy egy évvel később lesz a tervezettnél, de most már alig várjuk, hogy 2021-ben ezen a nyáron sor kerüljön az Euro 2020-ra. Még mindig nem vagyunk biztosak abban, hogy hány rajongó vehet részt meccseken a koronavírus korlátozásai miatt, amelyek továbbra is érvényben vannak, de ez nem von le a verseny értékéből, mivel Cristiano Ronaldo és portugál csapattársai az öt évvel ezelőtt megszerzett cím megvédésére törekszenek. Az idei Európa-bajnokságon versenyző válogatottak 23-ról 26-ra növelhetik keretüket – erősítette meg az UEFA európai labdarúgó-irányító testülete. A lépést azért tették, hogy megkönnyítsék a lehetséges Covid-19 esetek kockázatát és a játékosok dolgát, akik nem játszhatnak meccseken.

A szabálymódosítás célja annak a kockázatnak a mérséklése, hogy a lehetséges Covid-19 esetek és az azt követő karanténintézkedések miatt egyes csapatoknak szembe kell nézniük a rendelkezésre álló játékosok hiányával bizonyos meccseken. A meccsnapi keretek 23 játékosnál maradnak, az IFAB játékszabályzatának 3. törvényével összhangban, amely lehetővé teszi az A-válogatott mérkőzésekre legfeljebb 12 cserejátékos megnevezését, köztük három kapust. Az UEFA a múlt hónapban megerősítette, hogy a csapatok játékonként ötször cserélhetnek a június 11-július 11-re tervezett európa bajnokságon. Amennyiben még ennél is többet tudna meg nézzen be hozzánk a focieb2021.hu weboldalra.