Álló és fali kerti kút ötletek

Az utóbbi években egyre nagyobb szárazság tapasztalható hazánkban, melyet nem csupán a gazdák, hanem a kert tulajdonosok is megéreznek. Éppen ezért egyre többen döntenek a fúrt kutak részesítése mellett, mivel így sokkal gazdaságosabban megoldható a locsolás. Azok, akik már rendelkeznek víz kivezetéssel, kétségkívül lépéselőnyben vannak.

Kerti kút ötletek segítségével a legegyszerűbb víz kivezetés is sokkal praktikusabbá, esztétikusabbá varázsolható. A földből kiálló csap nem nyújt szép látványt, ezért sokan úgy döntenek, hogy valamiképp esztétikusabbá varázsolják a meglévő csövet. Erre a legegyszerűbb módszer egy egyszerű, ám annál esztétikusabb kiegészítő alkalmazása. A kerti kút álló és falra szerelhető verzióban is elérhető. A kivezető csapra akár a slagot is rá lehet kötni, aminek köszönhetően a kert távolabbi részeit is meg lehet öntözni. Némely típusok vízgyűjtő tálcával is el vannak látva, így a kézmosásnál vagy egyéb tevékenységnél felhasznált vizet könnyen felfogják, ami így veszik kárba és újra felhasználható lesz. Ez a környezet szempontjából is nagyon előnyös.

Kétféle kút közül tudunk választani, melyek a fali és az álló kút. Előbbiek abból a szempontból előnyösebbek, hogy kevesebb a helyigényük. A legjobb, ha a fali kút kézmagasságban helyezkedik el, így nem kell feleslegesen hajoldozni. Az álló kutak terén is bőven van miből válogatni, igazán esztétikus darabok állnak rendelkezésre. Fa és kő hatású alternatívák közül egyaránt válogathatunk, így a kert stílusához igazíthatjuk a kerti kutat. Bármilyen kerti kút mellett döntünk, annak nagy előnye, hogy rendkívül egyszerű karbantartani. Mindössze arra kell figyelni, hogy a hideg hónapok közeledtével a kút téliesítve legyen. A kínálatot a sunikft.hu weboldalon lehet megtekinteni!