Ismerje meg Zacher András, családfakutatót!

A családfa kutatás embert próbáló feladat, hiszen gyakran több tényező nehezíti a szakember munkáját. Minél messzebbre kell vissza menni a múltban, annál nehezebb dolga van a szakembernek. Ugyanakkor kétségtelen, hogy megéri a befektetett munka, hiszen nem csak Ön, hanem családja is gazdagabb lesz ezáltal.

Családfakutató megnevezést nem szabad túlzottan szigorúan venni, hiszen nem túl helyes ez a név. A családfakutató ugyanis nem magát a családfát kutatja, hanem sokkal inkább összeállítja a családfát. Mindez egyszerűnek hangzik, pedig egyáltalán nem az. Ahhoz, hogy a családfakutatás sikeres legyen, többek közt egy szakmailag felkészült, tapasztalt szakemberre van szükség. Mindez igaz Zacher Andrásra, aki több, mint húsz éve foglalkozik családfakutatással. Az öt gyermekes apa elsősorban ősfa kutatással foglalkozik, ami a korábbi, már elhunyt generációk azonosítását és életük megismerését jelenti. A mai világban a többség a jelenre és a jövőre fókuszál, ugyanakkor nem szabad a múltat sem végleg a hátunk mögé utasítani. A múlt, illetve a felmenők ismerete valóságos kincs. Zacher András maximalistának vallja magát és ezt munkájában is tartja.

Ha Zacher Andrást kéri meg felmenői felkutatására és családfája elkészítésére, akkor egy igazán részlet gazdag anyagot fog kézhez kapni. A munka végeztével egy 250-300 oldalascsaládkutatási dokumentációt kap kézhez, ami elképesztő részletességgel mutatja be családja történetét. A családfa egy hat-nyolc méter hosszúságú papíron nyomtatva kerül ábrázolásra. Ezenkívül Zacher András több órás prezentációt tart a családnak, akik megismerhetik a felmenőket és azok izgalmas életét, érdekességeket, amiket tudni érdemes. Bővebb információkért látogasson el a zacherandras.hu weboldalra és tájékozódjon!