Ezért lehet szükséges a kónusz telepítése

A technológia fejlődésével a legtöbb munkafolyamat jelentősen leegyszerűsödik, ez pedig életünk szinte minden területére igaz. Nincs ez tehát másképp az építőiparban sem, ahol a speciális kiegészítők sokkal hatékonyabb munkavégzést tesznek lehetővé.

Vasbetonnal történő munkáknál többek közt a kónusz alkalmazása is leegyszerűsíti a dolgunkat. Ezek a speciális, kúp alakú kiegészítőnek egyszerre több célja is van, univerzális mivoltának köszönhetően pedig roppant népszerűnek számít, főképp nagyobb volumenű kivitelezéseknél. Kisebb építési projektek esetében ugyan nem mindig szükséges, ám mélyépítésű ingatlanoknál, nagyobb alapterületű épületeknél bizony megkerülhetetlen a vasbeton alkalmazása. A kónusz ilyenkor az acélrudazatok végére kerül telepítésre. Egyrészt így tökéletesen precízen belőhető a távolság, ami két okból is kardinális. Egyfelől biztosak lehetünk benne, hogy a betonelem mindenhol egyformán stabil lesz majd, másrészt pedig a feszítőrudazatokból érkező erőhatás tökéletesen egyenletesen tud eloszlani a felületen.

Ezen kívül azonban akad még egy szempont, amiben a kónusz használata óriási segítséget jelenthet, nevezetesen a nem kívánt nedvesség elkerülése. Tudniillik amennyiben az acélrudazat hosszú távon ki van téve a víz hatásainak, úgy az korrózióhoz, repedésekhez és az elem statikai sérüléséhez vezethet. Így tehát bármely tényező fennállása esetén kifejezetten ajánlott ennek a kiegészítőnek az alkalmazása. A beszerzés során a relatíve magas kínálat még okozhat nehézségeket. Ha nem rendelkezünk kellő rutinnal a vasbeton kialakításával kapcsolatban, akkor a kónusz vásárlását is tanácsos inkább tapasztalt szakemberekre bíznunk. Tudniillik az alapanyag kiválasztása mellett a méretezésre és a telepítés körülményeire is nagy hangsúlyt kell fektetni, ellenkező esetben a végeredmény nem lesz majd eléggé időtálló.