Ezért elengedhetetlen a védőprofil folyamatos alkalmazása

A különféle munkavédelmi felszerelések előírásszerű használata minden esetben kardinális kérdés, hiszen ezeknek az eszközöknek az elsődleges célja a testi épségünk megvédése. Bizonyos ágazatok kapcsán különösen magas kockázata van a súlyos végkimenetellel járó sérüléseknek, elég, ha például az építőiparra gondolunk. Kiemelten helytálló ez a megállapítás a betonacélvégeket alkalmazó folyamatoknál.

Csatlakozó vasak jelölésére a védőprofil jelenti a leghatékonyabb megoldást, mégpedig több okból kifolyólag is. Ezek a munkavédelmi felszerelések ugyanis egyszerre szolgálnak figyelemfelkeltéssel és látnak el védelmi funkciót. A messziről is könnyen észrevehető piros, illetve sárga árnyalat kellőképpen elüt az építkezéseken használt alapanyagok színétől, így könnyen észlelhetővé válnak a veszélyes pontok. A védőprofil felhelyezése ráadásul roppant egyszerűen megoldható, sem különösebb időt, sem pedig szerszámozottságot nem igényel. Akár vízszintesen, vagy épp függőlegesen vannak elhelyezve a betonacélvégek, a merev betétnek köszönhetően egy mozdulattal telepíthető a védőprofil.

Az egyszerű architektúra miatt ugyanakkor rendkívül fontos a lehető legjobb minőségű kiegészítő beszerzése. Egy minőségi védőprofil minden esetben rendelkezik a megfelelő tanúsítványokkal és kellő védelmet képes nyújtani akár a 3 méterről történő rázuhanás mellett is. Természetesen csak abban az esetben lehet hatékony az eszköz, ha az előírások szerint történő alkalmazásába nem csúszik hiba. Akárcsak a többi munkavédelmi felszerelés esetében, úgy a védőprofil kapcsán is az a szabályozás, hogy a kihelyezésről és az állapotellenőrzésről mindig az építés- és művezetésnek kell gondoskodnia. Ezzel együtt munkavállalóként a saját érdekünk is, hogy a legbiztonságosabb környezetben dolgozzunk, így ha hiányt tapasztalunk, akkor azonnal jelezzük azt.