Édes, aranyló termelői méz

A termelői méz rendkívül egészséges és jellemzően kiváló minőségű. Ez a kiváló csemege nem csupán édesítőszerként állja meg a helyét, hanem a szervezet támogatására is tökéletesen alkalmas. Ha szeretnénk egészséges alapanyaggal édesíteni a teánkat vagy ételeinket, akkor érdemes egy megbízható termelőtől beszerezni az ehhez szükséges minőségi mézeket.

Termelői méz megtestesíti mindazt, ami a minőséget és az intenzív ízvilágot jellemzi. Bár talán egyre nagyobb teret hódít a termelői portékák vásárlása, vélhetően a többség még a nagyáruházak polcairól választ terméket, azonban ezek minősége sokszor megkérdőjelezhető. Ráadásul ez azzal jár, hogy nagyon kevés jótékony hatóanyag található bennük. Sajnos a nagy mennyiségben való termelés nagyon gyakran a minőség rovására megy. A termelői méz kisebb mennyiségben készül, s emiatt mind az íz, mind az illat és szín sokkal intenzívebb és frissebb, ami a magas vitamin tartalom, továbbá a hasznos tápanyagok mellett a gondos odafigyelésnek is köszönhető. Az elmúlt években egyre többen igyekeznek mellőzni életükből a gyógyszereket, mesterséges készítményeket, különféle kemikáliákat, s ezek helyett valami természetessel, például mézzel támogatják a szervezetüket. Bár a méz javarészt szőlőcukorból és fruktózból áll, számos ásványi anyagot és többféle vitamint is tartalmaz, s ennek tudatában talán még nagyobb örömmel fogyasztja az emberiség, mint a kristálycukrot. Persze semmiképp sem helyettesítheti a megfelelő gyümölcs és zöldség bevitelt, ám mindenképpen hasznos kiegészítőjeként szolgál az étkezésnek.

A termelői méz sokkal előnyösebb a vércukorszintre nézve is, mint más hagyományos cukortípusok. A méz glikémiás indexe ugyanis jóval alacsonyabb, mint a cukoré, így nem emeli meg a vércukrot, mint a finomított cukor. Éppen ezért helyesen használva akár az életmódváltásban is nagy segítséget nyújthat. S noha a méz zsírt nem tartalmaz, azért a benne lévő szénhidrát okozhat kellemetlenségeket, ennek fényében nagyon fontos a mértékletes alkalmazás, különösen a cukorbetegek esetében. Ha szeretnénk felvértezni az immunrendszerünk némi édes nyalánkság segítségével, esetleg a betegségekkel szemben szeretnénk felvenni a harcot, akkor célszerű megbízható termelőtől vásárolni a mézet és rendszeresen, megfelelő mértékben fogyasztani. A mezker.hu webáruházból egyszerűen beszerezhető az aranyló, ízes, vagy akár krémes nedű. A Huszti és Társa Kft. több mézfajtát is kínál a webshopban. A repertoárban a különleges kakukkfüves gyógyméz és a krém méz mellett a klasszikus akác és az ínyenceknek való mézes dió is megtalálható. Mindezek megvásárlása különböző kiszerelésben történhet. A hagyományos üveges csomagolás mellett változatos méretű, cseppmentes műanyagban is kaphatók a termelői kiválóságok. A praktikusság jegyében pedig tasakos méz is rendelkezésére áll a vásárlóknak, mellyel garantáltan nem kell egy-egy reggeli után napokig az arany ragacsot takarítani a konyhapultról. Egy adagos kivitelezése megkönnyíti a hétköznapokat. A rendelés menete egyszerű, ugyanis a weboldalon keresztül az üzenetküldő rendszerben vagy e-mailben is megtörténhet, továbbá a megadott telefonos elérhetőségen keresztül is lehetséges az igényleadás. A vállalkozás nem csak a rendelési opciókban nyújt választási lehetőséget, hanem a fizetésnél is rugalmas. Vásároljon termelői nyers mézet, aki teheti, ezzel támogatva a magyar méhészek áldozatos és fáradságos munkáját, s ezzel biztosítva a magas minőségű méz fogyasztást!