Digitális szabadulószoba – Nem kell jelen lenned, hogy jelen legyél!

A digitalizációnak köszönhetően a szabadulószobák is átkerültek a képernyőre. Nem kell személyesen jelen lenned, ahhoz, hogy kipróbáld a szabadulószoba nyújtotta izgalmakat. Mindössze egy okos eszközre van szükség és stabil internet kapcsolatra és már kezdődhet is a móka.

Digitális szabadulószoba– A szabadulószobák manapság hatalmas népszerűségnek örvendenek. Kezdetben számítógépes játékok formájában tehette csak próbára magát a játékos, ma már azonban lehetőségünk van szó szerint benne lenni a játékban, még pedig úgy, hogy a szabadulószoba is valóságos. A szabadulószobában akár te is kipróbálhatod magad barátaiddal vagy családoddal együtt. A szabadulás nyitja ugyanis az egymással való szoros együttműködés. Tehát a csapattagok nem egymás ellen, hanem egymással együttműködve igyekeznek megfejteni az összefüggéseket, valamint a különféle fejtörőket. Minden szabadulószoba rendelkezik saját, egyedi történettel. Bár a mostani karanténhelyzetben otthon kell maradnunk, azonban akkor sem kell elkeseredned, ha eddig még nem volt lehetőséged kipróbálni a szabadulószobákat vagy veterán szabaduló vagy, de most nem tudsz kedvenc hobbidnak hódolni. A megoldást ugyanis a digitális szabadulószoba jelenti.

Online szabadulószobák

A pandémia idején a felelős szabadulószoba tulajdonosok bezárták a szabadulószobákat, azonban ennek ellenére is van lehetőség szabadulni Az online szabadulószoba a kijutós játékok jövőjét testesítheti meg. A játékosoknak nem kell személyesen jelen lenniük, csak stabil internet kapcsolatra és okos eszközre van szükségük. Mindezt azért, mert a játékmester egy webkamerán keresztül közvetít és a játékosok minden utasítását végrehajtja.