Búcsúajándék kollégának – ezekre a tényezőkre figyeljünk!

Amikor elérkezik az a pillanat, hogy végérvényes el kell köszönnünk egy munkatársunktól, az szinte mindig egy keserédes momentum. Hiszen amellett, hogy örülünk az ő tovább lépésének – legyen az egy új állás, vagy épp a nyugdíjba vonulás miatt -, bánkódunk, hiszen elveszítünk egy remek barátot és a változáshoz bizony időnként csak nagyon nehezen tudunk hozzászokni. Egy dolog azonban biztos, miszerint az elválást méltó módon kell megünnepelni.

Ehhez elengedhetetlen, hogy a választott búcsúajándék kollégának kifejezze hálánkat az együtt töltött időért. Ez persze csak akkor lehetséges, ha a beszerzést megfelelő tervezés előzi meg. Elsőként azt kell mérlegelnünk, milyen típusú búcsúajándék kollégának érhet el elsöprő sikert. Szinte mindenkinek van valamilyen hobbija, vagy kedvenc szabadidős tevékenysége. Ha tisztában vagyunk azzal, az ünnepelt esetében ez pontosan micsoda, akkor sokkal könnyebben tudjuk megejteni majd a tökéletes búcsúajándék kollégának kiválasztását. Amennyiben nem vagyunk biztosak a dolgunkban, kérdezzük meg a barátokat, családtagokat is.

Ugyancsak ügyeljünk arra, hogy a szuvenír maradandó legyen. Noha napjainkban egyre elterjedtebb, hogy valamilyen élményt, vagy programot ajándékozunk, ebben az esetben ez nem túlságosan előnyös. Tudniillik a búcsúajándék kollégának egyik legfőbb célja, hogy még hosszú évek múltán is emlékeztesse az ünnepeltet a jeles alkalomra. Erre pedig valamilyen – akár használati – tárgy a legalkalmasabb. Pontosan ebből a megfontolásból nem ajánlott olyan szuvenír kiválasztása sem, ami idővel szinte biztosan tönkremegy, vagy leamortizálódik. Maradjunk a klasszikusabb megoldásoknál, egy ilyen búcsúajándék kollégának ugyanis mindig nagy sikert arat. Ne feledkezzünk meg a gravíroztatásról sem, lévén ettől lesz igazán egyedi a meglepetés.