Bőrgyógyászat – ne halogassa az orvoshoz látogatást, ha problémát észlel!

A bőr a test legnagyobb kiterjedésű szerve, mely megvéd minket a környezeti hatásoktól, mint hideg, meleg, napfény. Továbbá védelmet nyújt a kémiai anyagoktól, a kórokozóktól, az ütésektől, horzsolásoktól, valamint a vízvesztéstől, hőtől. Ugyanakkor szerepe van a hőszabályozásban, valamint az érzékelésben.

Bőrgyógyászat számos probléma esetén a segítségünkre lehet. A bőrnek szerepe van testünk védelmében, hőszabályozásában és az érzékelésben, azonban roppant sérülékeny tud lenni. Előfordulhat, hogy egyik napról a másikra furcsa elváltozásokra lesz figyelmes. A viszkető, kellemetlen tünetek könnyen megkeseríthetik életét, így jobb mielőbb orvoshoz fordulni. A modern technológia és az internet megjelenésével egyre többen igyekeznek megúszni az orvost úgy, hogy inkább az internet segítségével próbálják diagnosztizálni a problémát és találni rá gyógymódot. Ez azonban csak ritkán megoldás, sokkal inkább a probléma megoldódásának elodázása.

A bőrgyógyászat felkeresése nem csak abban az esetben lehet indokolt, ha a bőrön jelentkeznek elváltozások, de akkor is, ha anyajegyszűrésre van szüksége. A melanóma bizonyos esetekben az anyajegyből indul ki, így érdemes évente átnézetni az anyajegyeket. A bőrgyógyászathoz tud még fordulni, akkor is, ha körömgombától szenved. A körömgomba fertőzés igen gyakori, amiben akár egyéb hajlamosító tünetek is közrejátszhatnak. Erről többet is meg tudhat orvosával konzultálva. A bőrgyógyászaton továbbá lehetősége van szemölcse és egyéb bőr kinövések megvizsgáltatására, valamint ezek eltávolítására. A belvarosiorvosicentrum.hu weboldalon a bőrgyógyászat szolgáltatásainak teljes listájáról olvashat.