Akadályérzékelés redőnymotor segítségével

Ön hallott már a redőnymotoros akadályérzékelésről? Nem csak magasabb szintű működtetés valósítható meg általa, hanem értéknövelő hatású is. Ezek a szerkezetek érzékeny szenzorokkal rendelkeznek, amik bármilyen apró hátráltató esetén megállítják a mechanizmus működését.

Az akadály érzékelős redőnymotor kapcsán itt tájékozódhat! A redőnymotor esetében az akadályérzékelés azért előnyös, mert bármilyen akadály adódik, a mechanizmus működését leállítja a szenzor, így pedig elkerülhető a károsodás. Az akadály érzékelős rendszer folyamatosan ellenőrzi az áramfelvételt, aminek köszönhetően érzékelni tudja szerkezet útjába kerülő gátakat, akár lefelé, akár felfelé mozog a redőny. Az ilyen metódussal rendelkező motorok nagy előnye, hogy nem csak megállnak, ha a rendszer akadályt érzékel, hanem egy fordulatot vissza is tekernek, így a rendszer tehermentessé válik. Sőt, arra is van lehetőség, hogy a két végállás közt egy úgy nevezett kedvenc pozíció is be legyen állítva, amit szintén el lehet menteni. Továbbá ezt a kedvenc pozíciót bármikor újra elő lehet hívni a távirányító használatával.

Ezenkívül a végállásokat is szabadon lehet programozni. A gyárilag extra érzékeny detektorokat jellemzően több fokozatba is lehet állítani a helyszíni sajátosságok figyelembevételével. Ha nincs már eleve a rendszerben, akkor biztonságtechnikai szempontból nem árt, ha a feltolásvédelemről is gondoskodik. Az elektronikus végállású motorok általában lefagyásvédelemmel is rendelkeznek. Többek közt a központi vezérlésekhez is ajánlják ezeket. Nem kizárólag a redőnyök, hanem a napellenzők és a roletták mozgatására is tökéletesen alkalmas. Ha szeretne bővebben tájékozódni, akkor azt javasoljuk, hogy látogasson el a petro-nyilaszaro.hu weboldalra és informálódjon!