A női parfümök helyes használata

A legtöbb ember használ parfümöt, azonban a többségről elmondható, hogy nem megfelelően. Van, aki indokolatlanul sok parfümöt permetezz magára, más a ruháját is tele fújja. Emiatt összességében elmondható, hogy csak nagyon kevesen vannak tisztában a parfüm megfelelő alkalmazásával.

Női parfümök használata rendkívül egyszerű, de ehhez tisztában kell lenni néhány alapszabállyal. A parfümöt nem kell, sőt felesleges mindenhová magadra fújni. Bőven elegendő, ha csak a pulzuspontokon alkalmazod. Ezek azok a pontok, melyeken a bőr vékonyabb egy nagyobb véna felett, így az illat ezeken a részeken tovább tart. Habár sokan hajlamosak a fél üvegcsét magukra fújni, erre semmi szükség, hiszen csak fojtogató, kellemetlen lesz a hatás. Valószínűleg te is találkoztál már olyannal, akinek az illata már méterekről érződött. Ha pedig melléd állt, akkor levegő után kapkodtál. Ha nem szeretnél ilyen hatást kifejteni, akkor azt javasoljuk, hogy mértékkel használd a parfümöt. Néhány fújás bőven elegendő a bőrödre. Nem máshova, csak a bőrödre.

Nem hiába hangsúlyozzuk ki, hiszen vannak, akik a ruhára is permeteznek. Erre viszont semmi szükség. Az illat nem fog jobban érződni, azonban van rá esély, hogy a ruhát végleg tönkre teszed, mert nyomot hagy rajta a parfüm. Éppen ezért maradj az úgy nevezett pulzuspontoknál, mint például a könyökhajlat, csukló, halánték, mellek közti rész vagy nyak. Ha magadra permetezted az illatot, akkor semmi esetre se dörzsöld, hanem hagyd megszáradni. A dörzsöléssel az a probléma, hogy nem válik tőle intenzívebbé az illat, hanem pont ellenkezőleg, csak tompítod azt. Jobb, ha hagyod, hogy természetesen terjedjen el az illat. Ehhez viszont hidratáltnak kell lennie a bőrnek, így, ha száraz bőröd van, akkor a parfüm használatát megelőzően használd testápolót és fogyassz elegendő folyadékot!