Víznyelőt minden ingatlanba, a gazdaságosság jegyében!

Az esővíz rendkívül jól hasznosítható. A növények hálásak, ha esővízzel és nem az országunkra jellemző kemény csapvízzel vannak öntözve, emellett az autómosáshoz is tökéletesen megfelel. Aki abszolút a környezettudatosság elkötelezett híve, a toalett öblítéséhez és a ruhák mosásához is az összegyűjtött esővizet használja fel.

A víznyelő remek segítséget nyújt az esővíz elvezetésében, összegyűjtésében, felhasználásában. Az ereszcsatornára szerelhető víznyelő, mely lomkosárral, védőráccsal, sőt akár a kis rágcsálók bejutását megelőző billenővel van ellátva, remekül beilleszthető az esővízgyűjtő berendezés tervrajzába. Az esővizet ugyanis leginkább a tetőről célszerű összegyűjteni, s ez a víznyelő képes felfogni a szennyeződéseket, mielőtt a felszínen elhelyezkedő vízgyűjtőtartályba kerül. Az ereszre szerelhető víznyelő a föld alá is képes elvezetni a vizet, ha a felhasználói úgy kívánják, igény esetén szikkasztóba vagy szimplán a talajba is kerülhet a lezúduló csapadék, így megőrizhető az épületek állaga, nem áll meg napokig a tömörödött talaj felszínén a víz.

A víznyelők készülhetnek műanyagból, műanyag fedlappal, azonban ez a konstrukció csak gyalogos és biciklis közlekedésre alkalmas. A nehezebb személyautók és teherkocsik közlekedése csak az öntött vasból készült ráccsal ellátott víznyelőkben nem tesz kárt. A víznyelők megvásárolhatók függőleges és vízszintes elfolyású változatban is. A sunikft.hu oldalon széles választék és részletes termékleírás található. Az érdeklődők kideríthetik a weboldalról, hogy milyen kiömlési sebesség jellemez egy-egy terméket, s hogy a beszereléséhez milyen eszközök és lépések szükségesek. Ne késlekedjenek beszerezni az ingatlanjukhoz leginkább illő víznyelőt, hogy a környezettudatossággal karöltve, a takarékosság jegyében teljen további életük!