Üvegház helyett terjedt el a kerti fólia

Napjainkra a fóliasátor vált az üvegházak megfizethetőbb alternatívájává. S az évek során kiderült, hogy nem csupán olcsóbbak, de praktikusabbak is, mivel sokkal egyszerűbben felépíthetők, mint üvegből készült társaik.

A kerti fólia az otthoni zöldség és gyümölcstermesztés jó barátja. Egy jól felállított fóliasátor rendkívül nagy hasznot hajthat a kertben. A kis veteményesek kényesebb palántáit szívesen ültetik a fóliasátor alá, hiszen a szabad ég alatt könnyebben tönkremennének, ráadásul sokkal később is lehet oda ültetni, mint a kerti fólia alá. Emellett a fóliasátor azért is hasznos, mert a polietilén fedőfólia képes rendkívüli módon magába szívni a napfényt, így biztosítva a sátorban az optimális hőfokot és párát minden növény számára. A kerti fóliákon lévő ajtó, ajtók, oldalnyílások pedig lehetővé teszik a levegő áramlását, mely szintén elengedhetetlen a növények megfelelő fejlődéséhez. A kívánt termelés eléréséhez optimális környezet szükséges, így van néhány dolog, mely a jó kerti fóliák ismérvének mondható. Egy ideális fóliasátor akkora belmagassággal kerül felállításra, hogy a növények gondozását görnyedés nélkül tudja végezni a gazda. Szintén a jó kerti fólia tulajdonsága, hogy a fedőfóliája feszes, a vázszerkezete stabil. Az, hogy a fóliasátor hány éven át tudja tulajdonosa igényeit kiszolgálni, már csak a megvett minőségen múlik.

A gravetti.hu oldalon kapható kerti fóliákat minimum négy évre kalibrálják a gyártók. Ezekben a rendszerekben minden megvan, ami a jó termeléshez szükséges lehet. A horganyzott acélcsövekből készült vázszerkezetek biztosítják a vásárlókat a stabilitásról, a 200 mikron vastagságú polietilén fedőfólia pedig garancia a fent említett minimum 4 évre. Ezen érvek mellett az, hogy a gravetti.hu webshopon kapható kerti fóliák igény szerinti kiegészítőkkel bármikor bővíthetők, már csak hab a tortán. Amennyiben megbízható kerti fóliával szeretné kezdeni az új szezont, keresse fel a gravetti.hu oldalt és kérjen mielőbb árajánlatot!