Utángyártott tintapatron a környezet megóvásáért

Ma már egyre tudatosabbak vagyunk, ha a Föld védelméről van szó. Szelektíven gyűjtjük a hulladékot, kevesebbet használjuk az autót és igyekszünk kevesebbet pazarolni. Azonban a nyomtatás tekintetében is lehetünk „zöldek”.

Utángyártott tintapatron használatával hozzájárulhatunk környezetünk megóvásához. Mivel az utángyártott tintapatron újratöltött patron, így sokkal jobban megéri megvásárolni, mint az eredeti patronokat, amik egy használat után a kukában végzik. Az utángyártott patronokat akár két-három alkalommal is újra lehet tölteni, bár előfordul, hogy ennél többször is újratöltik. A kiürült tintapatront nem szerelik szét alkotórészeire, hanem alaposan kitisztítják, majd ezt követően ellenőrzik és ha mindent rendben találnak, akkor újratöltik a patront. Az újratöltött patronok a használat során kopnak, így idővel végleg elhasználódnak. A megfelelő tárolás és a rendeltetésszerű használat akár egy évre is kitolhatja a patron élettartamát.

Az utángyártott patronok mellett további érv, hogy sokkal olcsóbbak, mint az eredeti változatok, mivel akár fele annyiba is kerülhetnek. Az eredeti patronokat gyártó cégek sokszor a silány minőséget hozzák fel az utángyártott termékek használata ellen, azonban számos terv megcáfolta ezeket az állításokat, ugyanis az utángyártott tintapatronok közel ugyanarra a minőségre képesek, mint az eredeti termékek. Az utángyártott termékek az IOS szabványok alapján készülnek el, ami annyit tesz, hogy precízen mért, laboratóriumi adatok alapján és körülmények közt dolgoznak. Az utángyártott tintapatronoknak tehát megéri adni egy esélyt. Bővebb információkért látogasson el a patronvilag.hu weboldalra, ahol a termékek bő kínálatát is megtekintheti.