Tonerek – az éles és tökéletesen pontos nyomtatásért

Egy nyomtatott irat olvasásakor talán elsőre nem is tűnik fel, de alaposabban szemügyre véve a papírt, láthatóvá válik, hogy a betűk, számok, stb. vonalai pontosak, élesek-e avagy kissé homályosak, életlenek. Amennyiben az utóbbi vehető észre, vélhetően tintasugaras nyomtatóval készült a dokumentum.

A tonerek ugyanis nem hagynak maguk után nyomot! Munkájuk precíz és tökéletes minőségű. A lézernyomtatóval nyomtatott dokumentumok nem érzékenyek az elmosódásra, nem fog rajtuk az idő vasfoga, nem halványulnak. Mindez annak köszönhető, hogy nem tintával működnek, hanem festékpor és műanyag elegyével. A tonerekben található por ráég a papírra, s miután a kezünkben tartjuk, már nem tud elkenődni, a betűk pedig tökéletesen élesek maradnak. Ez a nyomtatási technika nem csak a mutatós és igényes dokumentumokat, grafikonokat eredményezi, hanem rendkívül gyors nyomtatási sebességet is, mely elég fontos tényező egy nyomtató tulajdonságai között.

A tonerek nem képesek úgy szennyeződni, mint a tintapatronok, azért mégis igényelnek némi odafigyelést a cserék alkalmával. Amennyiben a tonerek megérettek a cserére, érdemes a nyomtató gyártója által meghatározott tonereket használni, hisz így óvható meg a jó minőség és a gép élettartama. A különböző irodák zöme lézernyomtatót használ, mert a tonerek cseréje nagyon gyorsan megy, s más karbantartási feladatra nagyon ritkán van szükség, ugyanis a tonerek nem okoznak hibát, sérülést más alkatrészekben, nem úgy, mint például egy beszáradt tintapatron. Az onlinetoner.hu weboldalon tonerek széles választéka tárul a látogatók elé, akár színes akár fekete változatban. Az eredményesebb keresés érdekében használják a tonerkereső funkciót, így gyorsan virtuális kosarukba tehetik a kívánt terméket!