Tiszta lefolyó vegyszerek alkalmazása nélkül

A dugulás gyakoribb, mint gondolnánk. Ennek egyik oka, hogy a lefolyóba rengeteg olyan dolog kerül, aminek nem ott lenni a helye, például ételmaradékok, zsírok, olajok stb. Azonban a lefolyó tisztításához nincs szükség méreg drága vegyszerekre.

A vegyszermentes tisztításról itt tájékozódhat. Van, aki rögtön szerelőt hív, hogy elhárítsa a problémát. Ezzel nincs is baj, azonban azt tudni kell, hogy a szerelő gyakran csak napok múltán érkezik meg és egyáltalán nem olcsó mulatság. A lefolyó általában azért dugul el, mert nem oda illő dolgok kerülnek bele, de ha nagyon óvatosak vagyunk és ügyelünk rá, hogy semmi ne kerüljön be a lefolyóba, akkor is előfordulhat dugulás. Ennek oka, hogy a lefolyó régen lett kitisztítva. Ha szeretnénk elejét venni a dugulásnak vagy ha már megtörtént a baj, akkor elhárítani a problémát, akkor több praktika is rendelkezésre áll. Sokan esküsznek a drága tisztítószerekre, ezekkel azonban az a gond, hogy a nem megfelelő használat a vezetékek rongálódásához vezethet, de akár tovább is ronthatja a dugulást.

Ha dugulás alakult ki, akkor először is érdemes kézbe venni a legtöbb háztartásban megtalálható kézipumpát, amivel megpróbálhatjuk megszüntetni a problémát. Ha nem válik be, akkor érdemes csőgörényt alkalmazni, melynek használata szintén egyszerű. Vannak olyan filléres megoldások is, melyekhez mindössze pár összetevő kell. mint pl. a szódabikarbóna és a citrom, vagy az ecet párosa. A szódabikarbónát bőven a lefolyóba kell önteni, erre ecetet vagy citromot önteni, melynek következményeként reakcióba lépnek és forrni kezdenek. Majd jó bőven leöblíteni forró vízzel. Bővebb információk a dugulaselharitas-mesterek.hu weboldalon, ahol szakértők elérhetőségét is megtalálhatja.