Tavaszi úticélok Európa legszebb fővárosaiba

A tavasz első napsugarai sokakat arra sarkalnak, hogy elővegyék a túrabakancsot, illetve esetleg a városban tegyenek egy nagyobb sétát a városban. Ezt a sétát az otthontól távol is meg lehet ejteni, például Európa ékszerdoboznak számító nagyvárosaiban.

Tavaszi úticélok bőven akadnak, ha egy kis levegőváltásra van szükségünk és szeretnénk más városokat is megismerni. Európában számtalan olyan nagyváros akad, amely megér egy látogatást. Az enyhe tavaszi idő pedig tökéletes egy kis sétára és városlátogatásra. A legtöbb európai főváros mindössze pár órányira van repülővel, így viszonylag könnyen megközelíthető. Róma közkedvelt úti cél, nem csupán az európaiak körében, hanem szerte a világon. Nyáron meglehetősen zsúfolt, rengeteg turista érkezik ide, ezért mindenképp előnyösebb választásnak bizonyul tavasszal ellátogatni ide. A Vatikánba mindenképp érdemes ellátogatni, valamint az olyan látnivalókat sem érdemes kihagyni, mint a Szent Péter-bazilika, a Spanyol-lépcső, a Trevi-kút vagy a Colosseum. Ezenkívül Rómában rengeteg kiváló étterem és kávézó található, ahol a helyi finomságokat mindenképp megéri megkóstolni.

London némiképp messzebb van, azonban ez az a világváros, ahová egyszer az életben mindenképp megéri ellátogatni. Londonra az etnikai és vallási sokszínűség jellemző. A városban bőven akadnak olyan történelmi nevezetességek, melyeket mindenképp meg kell tekinteni. Ilyen például a királyi család koronázási és temetkezési helye, a Westminsteri apátság. Az apátság rendkívül látványos, gótikus stílusban épült csodaszép épület. Érdemes még ellátogatni a Buckingham-palotához és a Big Benhez, valamint célszerű egy sétát tenni a Tower Bridge-en. Az axa-assistance.hu weboldalon bővebb információk találhatók.