Rózsaszín szőnyeg

A lakberendezés nem egyszerű feladat. Megtalálni, összeválogatni a legszebb, legjobb bútorokat, lakástextileket, stb. Külön szakma létezik arra, hogy a legszebb otthonokat teremthessük meg. Lakberendező, lakberendezési tanácsadó, színtanácsadó és egyebek.

A lakásban nem csak a helyiségek, hanem a különféle lakberendezési stílusok esetében is oda kell figyelni a különböző színekre. A tökéletes megtalálása pedig igényel némi szépérzéket és stílusosságot.

A lakás alaphangulatát mondhatjuk, hogy a színek határozzák meg. Egy sötét, komor szürke, fekete színekkel berendezett lakás nem túl jó hangulatú, míg egy színes, vagy természetes színeket alkalmazó lakásba jó érzés belépni.

Mivel otthonunk alapját sok esetben a szőnyegek is adják, melyek egész nagy felületen jelen vannak a padlónkon, nagyon fontos ennek színe is.

Vannak színes szőnyegek és egyszínűek is. Mindkettőnek megvannak az előnyei, így csak rajtunk múlik, milyet választunk.

A rózsaszín szőnyeg eléggé uralkodó lehet a nappaliban, a gyerekszobában, a fürdőszobában és a hálószobában is. Viszont ha a családban férfiak is fogják használni, nem tehetjük akárhova. Nyilván ebben az esetben ne legyen virágmintás se a szőnyeg, hiszen az duplán ad okot arra, hogy a férfiak ne kedveljék.

Rózsaszín szőnyeg
Rózsaszín szőnyeg

Ha viszont nagyon ragaszkodunk a rózsaszín jelenlétéhez, egy rózsaszín szürke szőnyeg már jó lehet a kompromisszumhoz.

A lakberendezési stílus is meghatározza viszont a szőnyeg színének választását. A minimalista stílus az egyszínű darabokat kedveli, míg a klasszikus stílus között is van mintás, rózsaszín szőnyeg, amit választhatunk.

A színes, rózsaszín szőnyeg akkor jó választás, ha figyelemfelhívó szerepet szánunk neki. Egy egyhangú nappaliban például nagyon szépen mutathat ez a nőies, uralkodó szín.

A praktikusság sem utolsó szempont, ha a szőnyeg színének kiválasztásán jár az eszünk. A világos rózsaszín árnyalatok inkább a hálószobában, gardrób szobában alkalmasak, míg a gyakrabban használt nappali, konyha, folyosó, fürdőszoba a sötét árnyalatú rózsaszín szőnyeget fogja preferálni.

A hálószoba fontos része életünknek, ahol kipihenjük a fáradalmakat. Ide mindenképpen egy szolid színt javasolnék, például egy pasztell rózsaszín szőnyeg megnyugtató hatású lehet. Az élénk, harsány színeket kerüljük a hálószobában, hiszen ezek nehezítik az ellazulást.

A rózsaszín szőnyeg természetesen a gyerekszoba elengedhetetlen része a kislányos családoknál. Meseszép Disney rózsaszín szőnyegek és divat szőnyegek is kaphatóak, amik megszínesítik gyermekeink napjait.