Q10 – a koenzim, amire igazán szüksége van!

A Q10 koenzim (COQ10), amely ubikinonként is ismert, egy vitaminszerű tápanyag, amely természetesen megtalálható testünk minden sejtjének mitokondriumában. A mitokondriumokat általában a sejt „erőházának” nevezik, mert itt történik az energiatermelés. A mitokondriumban található a COQ10, amelyet mitokondriális gyújtógyertyának neveztek.

Q10 kapható a gyogyvarazs.hu weboldalon, tehát megéri ide kattintani, ha ön is kipróbálná a q10 készítményeket. A COQ10 bizonyos mennyiségben az étrendből is bevihető a szervezetbe marha-, sertés- és csirkehús bevitelével. A COQ10 koncentrációja ebben a húsban a legmagasabb a belsőségekben, kisebb mennyiségben a gyakrabban fogyasztott darabokban. Mivel pusztán élelmiszerekkel nehéz nagy mennyiséget elérni, sokan COQ10 kiegészítőket szednek, hogy elérjék azt a szintet, amelyről a kutatások kimutatták, hogy jótékony hatásúak. A szív a test legfontosabb izma, és ennek a szervnek és érhálózatának hatékonyan tartása elengedhetetlen a jó egészséghez, jóléthez és életminőséghez. Különféle tanulmányok kimutatták, hogy a szív- és érrendszer számos módon javítható. Először is, számos magas színvonalú tanulmány létezik, amik egyetértenek abban, hogy a COQ10-kiegészítés javíthatja az endothel funkciót – ereink egészséges működését. A rossz vérerek működését számos tényező okozhatja, mint például a dohányzás, a cukorbetegség, az elhízás és az oxidatív stressz magas szintje, amelyek ronthatják a véráramlást, és növelhetik a szív- és érrendszeri események, például a szívroham kockázatát.

A vérerek működésének javítása mellett a COQ10 kiegészítésről kimutatták, hogy folyamatosan csökkentik a szisztolés és a diasztolés vérnyomást is. A szisztolés a vérnyomás legfelső értéke, és a szív összehúzódása esetén a vérünk nyomását jelzi. Ezzel szemben a diasztolés a legalacsonyabb szám, és ez a vér nyomása, amikor a szív a szívverések között van. További részletekért és q10 kiegészítőkért mindenképpen látogasson el a gyogyvarazs.hu weboldalra.