Pizzasütő, szósz, feltétek – Készítsünk igazi olasz pizzát!

Nem kell ahhoz Nápolyba látogatni, hogy igazi, autentikus, olasz pizzát kóstoljunk. Sokan úgy vélik, hogy otthoni körülmények közt lehetetlen igazán finom pizzát készíteni, mely ráadásul hajaz az olaszos ízvilágra is. Holott ez egyáltalán nem így van. Néhány hasznos tanács, egy jó pizzasütő és úgy érezhetjük magunkat, mintha Nápolyban falatoznánk.

Pizzasütő belsejében finomabbnál-finomabb pizzákat készíthetünk. Habár ma már pár kattintással házhoz is rendelhetjük, azonban tagadhatatlan, hogy a saját kezűleg készültnél nem igazán van finomabb. Ráadásul így valóban saját szájízünk szerint alakíthatjuk, ízesíthetjük. Egyáltalán nem nehéz az elkészítése, így már csak ezért is érdemes tenni egy próbát. Az igazán jó pizza alapja kívül ropogós, belül pedig puha, levegős. Ha ilyen tésztát szeretnénk, akkor nagyon fontos, hogy a mennyiségi arányokat jól eltalálni. A másik fontos dolog, amivel a tésztát el tudjuk rontani, ha nem tartjuk be a kelesztési időt. Az alapanyagok kapcsán az olaszok a friss hozzávalókra esküsznek. Ha biztosra akarunk menni és igazán olaszos tésztát gyúrnánk, akkor érdemes dupla nullás, vagyis 00 lisztet használni. Ettől igazán finom és jól nyújtható lesz a tészta.

Az eredeti olasz pizza hagyományos sörélesztő felhasználásával készül, de normál élesztővel is célt érhetünk. A kelesztésnek legalább két-három órán keresztül kell tartania, hogy a végeredmény levegős, ízletes tészta legyen. Habár sokan úgy vélik hosszú idő kivárni, míg a feltétekkel megpakolt tészta megsül, ez koránt sincs így. Ennek oka, hogy a pizzasütő belsejében akár 500 fok is lehet, így egy-két perc alatt megsül a világ egyik legnépszerűbb étele. Természetesen frissen fogyasztva a legfinomabb. Egyedül vagy baráti társasággal az egyik legjobb étel.