Óvja meg autóját a lopástól!

Sokak kényszerülnek arra, hogy az útszéli parkolóban hagyják a gépjárművüket egész napokra, sőt, akár hetekre is. Amikor erről van szó, valószínűleg olyan autótulajdonosról beszélünk, aki panellakásban él, és ezért nem rendelkezik saját garázzsal, vagy udvarral. Amikor erről van szó, akkor az ember vagy arra kényszerül, hogy drága, födött parkolóhelyet béreljen (ez azonban nem túl kényelmes megoldás, hiszen ezek a parkolóházak messze vannak egymástól), vagy arra, hogy az út szélén hagyja autóját.

Hogyan óvja meg autóját a lopástól, ha baj van? Ez a kérdés biztosan felmerül Önben, hiszen nagyon sok autólopásról és feltörésről lehet hallani, és a legtöbbször az illetők kifigyelik, hogy azt a kocsit törjék fel, vagy lopják el, amelyik folyton ott parkol, és ezért kevésbé kockázatos, hogy a gazdája is megérkezik közben. Azonban léteznek olyan módszerek, amelyek segítségével megakadályozhatjuk mindezeket. Az első és legfontosabb, és persze a leghatékonyabb is, a riasztó beszerzése. Hogyha az, aki fel szeretné törni, azt látja, hogy az autóban riasztó pillog, akkor biztosan nem meri majd elkezdeni a műveletet, ellenben hogyha nem lát semmi arra utaló jelet, hogy lebukhat, akkor semmi nem fogja megakadályozni abban, hogy elkövesse, amit eltervezett.

A riasztón kívül felszerelhetjük még az autónkat éjjellátó kamerákkal is, és ez is biztosan megakadályozza (vagy legalábbis lebuktatja) a tolvajokat. Nagyon jó, hogyha ezeket mind észben tatjuk, és elkövetjük az óvintézkedéseket, amelyeket elkövethetünk ebben a helyzetben. Hogyha így teszünk, akkor azzal kisebbre csökkenthetjük majd a bűnözések arányát, azonban sajnos nem szüntethetjük meg teljesen annak esélyeit. Az autólopás, vagy feltörés még akkor is meg szokott történni, amikor valaki garázsban, vagy biztonságosnak vélt helyen parkol az autójával.