Mit érdemes átnézni műszaki vizsga előtt?

Ha az autó műszaki vizsga előtt áll szeretnénk, hogy át is menjen rajta, akkor a szükséges dokumentumok meglétén kívül pár dologra érdemes odafigyelni.

Bővebb információkért a műszaki vizsga előtti teendőkért klikkeljen ide. Egyre gyakrabban merül fel a kérdés az üvegekkel kapcsolatos fóliázás kapcsán. Abban az esetben, ha a fólia megfelel minden előírásnak és ezt bizonylattal is igazolni tudjuk, akkor nem lehet probléma. Ha visszaveri a napot, akkor kénytelenek leszünk eltávolítani. Az üveg kapcsán a kőfelverődés is kérdéses lehet. Ha a sofőr látóterében van és tovább repedhet, akkor az autó nem fog átmenni a vizsgán. Ennek kijavíttatása saját biztonságunk és a többi közlekedő szempontjából is fontos. Az abroncsok esetén az adott tengelyen lévő kerekeknek azonos méretűeknek kell lenniük, valamint a mintázatnak is azonosnak kell lennie. Meglepő lehet, de az autón nem kell az évszaknak megfelelő guminak lennie. Viszont a mintázatnak 1,6 milliméteres mélységűnek kell lennie. Arra is ügyelni kell, hogy kellő légnyomás legyen az abroncsokban.

A lámpákra is figyelmet kell fordítani, hogy működnek-e, valamint, hogy a burák nem repedezettek, töröttek-e, különben a vizsgáztató kifogásolhatónak találhatja. Az autón található repedések, horpadások nem jelentenek problémát egészen addig, amíg ezek csak esztétikai problémák. Ha az autóműködésében is problémát jelentenek vagy műszaki hibához vezetnek, akkor már izgulhatunk a vizsgán. Az autó átfestetéből is gond lehet, mivel a forgalmiban ott szerepel az autó pontos színe. Ügyelni kell még a biztonsági övek épségére, a fékek hatásosságára, az érvényes elsősegély dobozra, az ülések rögzítésére, valamint a műszerek probléma mentes működésére.