Mire jó a bérkalkulátor?

A bérkalkulátor segítségével kiszámolhatja, hogy mennyi lesz a kézhez kapandó nettó jövedelme. A kalkulátor segítségével számon követheti, hogy mekkora összegű levonások, munkáltatói terhek kapcsolódnak a bruttó béréhez és, hogy milyen cím alatt kerülnek levonásra.

Bérkalkulátor nagy segítséget nyújthat abban, hogy tisztán átlássuk a havi jövedelmünk alakulását. A www.pontosido.com weboldalon ezt könnyedén megtehetjük. Minden hatályos jogszabályt figyelembe véve számolhatjuk ki nettó, illetve a bruttó értéket. 2018-ban a személyi jövedelemadót illetően nem történt változás 2017-hez viszonyítva. Továbbra is maradt 15%. Amennyiben a munkaadót vesszük figyelembe, akkor a tavalyi 5%-hot képest, még 2,5%-ot csökkent. A csökkenést azzal magyarázzák, hogy a minimálbér ellensúlyozza a bérminimummal járó munkaadóra háruló többlet terheket. 2018-ban újabb 8%-os növekedést várhatunk a minimálbér terén, a tavalyi 15-os követően. Így várhatóan a minimálbér eléri a 138.000 Ft-ot, még a bérminimum a 180.500 Ft-ot a 12%-os növekedésnek köszönhetően.

A kétgyermekes adókedvezmény 2018-ra eléri a 17.500 Ft-ot. A 2018-ban a friss házasok adókedvezményével kapcsolatban nincs változás, de a havi 5.000 Ft-os kedvezmény továbbra is fen áll. Friss házasoknak viszonyulnak, amennyiben a házasság 24 hónapon belül kötetet, illetve legalább az egyik félnek részéről a jelenlegi az első házassága. A bérkalkulátor használata igen egyszerű, elég csak kitöltenünk a megadott mezőket. A kitöltendő mezők között szerepel a megkeresett bruttó jövedelem, az eltartott gyerekek száma és a 18 év alatti gyerekek száma. Ez alapján pontos kivetítést kapunk a jövedelmünk elszámolásáról. Amennyiben Ön is szeretne meggyőződni a várható jövedelméről, keresse a www.pontosido.com weboldalát.