Minőségi Opel vezérműszíj online!

A jármű vezérműszíja rendkívül fontos a belső égésű motorok működésében. A vezérműszíj feladata, hogy összehangolja a főtengely és a vezérműtengely forgását, és ha mindkettő megfelelően van szinkronizálva, akkor a jármű dugattyúi és szelepei megfelelően működnek. Ez azért fontos, mert amikor az üzemanyag meggyullad az égéstérben, a jármű szelepei szabályozzák az üzemanyag/levegő keverék bevitelét és a kipufogógázt, és lenyomják a dugattyúkat.

Opel vezérműszíj megvásárolható alacsony áron az alkatreszek.hu weboldalon, tehát látogasson el hozzánk és itt megtekintheti a teljes kínálatot hogy találhasson vezérműszíjat opel járművéhez méghozzá olcsón. Ha egy vezérműszíj nem működik megfelelően, akkor a jármű szelepei nem lesznek megfelelően szinkronizálva, ami azt jelenti, hogy a dugattyúk megsérülhetnek. Ez akár több ezer forintba is kerülhet, ha több alkatrész megsérül a hibás vezérműszíj miatt. Ha nem tapasztalt további károkat, és be tudja vinni járművét egy szervizbe, akkor a szerelők alacsony áron meg tudják oldani a problémát. Általában ajánlott 60 000 és 100 000 mérföldenként cserélni a jármű vezérműszíját. Nem számít, hogy van-e vezérműlánc vagy gumiszíj a motorháztető alatt, a problémák könnyen észrevehetők.

Sok modern sorozatgyártású autómotor vezérműszíjat használ a főtengely és a vezérműtengely forgásának szinkronizálására; egyes motorok, különösen a bütykös blokk-konstrukciók, fogaskerekeket használtak a vezérműtengely meghajtására, de ez ritka volt az OHC-konstrukcióknál. A fogaskerékhajtás helyett a vezérműszíj vagy lánc használata lehetővé teszi a motortervezők számára, hogy a vezérműtengely(eke)t távolabb helyezzék el a főtengelytől, több vezérműtengelyű motoroknál pedig a vezérműszíj vagy lánc lehetővé teszi a vezérműtengelyek távolabbi elhelyezését is. További részletekért és rendelésért nézzen be az alkatreszek.hu-ra.