Minőségi lótakarmány csikótól a seniorig

A lovak takarmányozása elengedhetetlen ahhoz, hogy megfelelően fejlődjenek, hisz önmagában a víz és a jó minőségű széna képtelen annyi tápanyaggal ellátni őket, melyre szükségük van életük első órájától az utolsóig.

Azonban létezik egy lótakarmány, mely többféle vitamint, nyomelemet, ásványi anyagot tartalmaz, így nagyon jó hatással van a lovak fejlődésére, növekedésére. A Helianthus lótakarmány különböző típusai remekül igazodnak a hátasok korához és a tartásuk céljához. A csikóknak és vemhes vagy szoptató kancáknak kifejlesztett takarmány más összetevőket tartalmaz és persze más arányokban, mint a sportlovak, vagy telivérek számára készített eledel. A lótartók így ezek figyelembevételével választhatják ki a számukra legmegfelelőbb lótakarmányt. A takarmányok mellett feltüntetett etetési javaslatot mindenképpen figyelembe kell venni! A gyártó nagy gondot fordít a lovak típusai közötti különbségekre, s ez alapján határozza meg az ajánlott mennyiséget, hiszen semmiképp sem eszik egyformán egy póni vagy egy versenyszezonban futó paripa! A lótakarmány mellé természetesen a jó minőségű széna és a víz elengedhetetlen.

Ez a lótakarmány nem csak a sportoló lovak igényeit képes kielégíteni, hanem az aggastyán korba lépett hátasokét is. A senior takarmány úgy lett kifejlesztve, hogy akár a fogproblémákkal küzdő lovak is könnyedén fogyaszthassák, ráadásul nagy mennyiségben tartalmaz szelént, E-vitamint, valamint cinket, melyek mind hozzájárulnak az erős immunrendszer fenntartásához. A Helianthus lótakarmányokról elmondható, hogy legtöbbjük tartalmaz valamilyen növényi olajat, melyek különböző módon járulnak hozzá az egészség megőrzéséhez. Például segítik az emésztést, gyulladáscsökkentő hatásuk van, regenerálják a szervezetet, vitaminokat tartalmaznak, stb., így ezek figyelembevételével is ki lehet választani a legjobb ló eledelt. Sőt, a gravetti.hu oldalon takarmány kiegészítőként külön vásárolhatók vitaminok, rostkiegészítésre alkalmas takarmányok. Keressék fel a weboldalt és találják meg mielőbb kedvenc táltosuk minőségi eledelét!